DeadlySins – Anticlockwise

DeadlySins Anticlockwise coverDnes  sa pozrieme na niečo thrash metalové. Nepochádza to z USA, Nemecka – kde má tento žáner silné pozície, ale z krajiny nie tak celkom typickej pre tento štýl – z Francúzska. Ide o formáciu – DeadlySins a jej druhý štúdiový počin – Anticlockwise z minulého roka.

Čo ponúkajú títo Francúzi na tomto CD? Tak predovšetkým 37 minút modernej thrash metalovej muziky s old school prvkami a sem – tam s presahmi do iných žánrov ako hardcore/death metal, čo môžeme počuť napríklad v šestke Stabbet in Black. Od úvodnej In Praise of Haemoragge, až po záverečnú Bleeding Moon si do sýtosti užijete gitarové smršte, doprevádzané guľometnou paľbou bicmana Kévina Paradisa a hlavne démonicky vokál Mathieua. Ten je hlavným poznávacím znamením tejto formácie.

Tu by som si dovolil uviesť aj jednu výhradu. Viem, že vyššie zmienené znaky k tomu patria, no ocenil by som väčšiu variabilitu v skladbách. Spomínaná vec by nevadila v prípade koncertov, no môže spôsobiť rýchlu opočúvateľnosť daného materiálu.

Napriek tomu považujem Anticlockwise za prínos a ak sa niekedy objavia v mojej blízkosti určite na nich pôjdem pozrieť. Len do budúcnosti by sa mali sústrediť na väčšiu rôznorodosť svojich piesní. Inak začnú fanúšikov časom nudiť.

Lineup:

  • Mathieu – spev
  • Laurent B. – gitary
  • Laurent K. – gitary
  • Lambert Dewarumez – basa
  • Kévin Paradis – bicie

Tracklist:

  1. In Praise of Haemoragge
  2. Thrashing Metal Anticlockwise
  3. Bloodstorm
  4. Brainless Playground
  5. Left for Dead
  6. Weekend Bored Shitless
  7. Strapped in Black
  8. Shake Off the Gloom
  9. Beauty Slept in…
  10. Bleeding Moon

Rok vydania: 2015

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/DeadlySins.Official/

Hodnotenie: 3,5

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *