Ecliptica – Ecliptified

Ecliptica Ecliptified coverNa webe Metalmania-Magazín ste sa mohli dočítať o kapelách a albumoch z rôznych krajín – Veľká Británia, Taliansko, Nemecko… Blízke Rakúsko však medzi nimi chýbalo. Dnes to napravíme – predstavíme si tohtoročný počin Ecliptified rakúskej hard rock/heavy metalovej kapely Ecliptica.

Aj keď  Ecliptica nie je u nás veľmi známa, ide o zavedenú formáciu. Pôvodne vznikli ako sólo projekt gitaristu Markusa Winklera. Rozoberané CD je ich štvrtým full albumom. Prvá vec, ktorá vás privíta po vložení CD do prehrávača je skladba s pekným názvom – Welcome To The Show. Na nej sa hneď ukážu prednosti tejto grupy, ale bohužiaľ aj istý nedostatok. Medzi prednosti treba zaradiť schopnosť skladať dobré chytľavé rockovky a hlavne zaujímavý štýl spevu. V zostave majú až dvoch sólo spevákov – Toma Tiebera a sympatickú dievčinu ,,Suny“ (občianskym menom Sandra Urbanek). Obaja disponujú kvalitnou hlasovou výbavou a nerobí im problém sa do toho oprieť (Road to Nowhere, One For Rock ´n Roll), no svedčí im, aj keď spievajú čisto.

Hlavným nedostatkom sú použité hudobné motívy, pri ktorých si budete občas klásť otázku ,,Kde som to už počul?“…  Priame vykrádanie som tu nenašiel, no je tu podobnosť s ich vzormi. Navyše spomínaná ,,Suny“ niektoré piesne spieva dosť ,,litafordovsky“ (balada Need Your Love).

,,Ecliptíťaci“ sa snažia zrejme zaujať aj nerockových a nemetalových poslucháčov, čoho dôkazom je aj najpopovejší song  trojka Round ´N´Round, s veľkým podielom elektroniky. Osobne som ho síce preskakoval, no potom som si ho celkom obľúbil.

Na svoje si prídu aj milovníci dychových nástrojov. Jedna z hostí Linda de Wilde, niektoré piesne (Trip, No Surrender) ozdobila saxofónom.

Úplným záverom CD dáma a páni vzdali poctu jedným zo svojich vzorov Roxette – v podobe bonusu, coveru Sleeping In My Car.

Napriek spomínanej výhrade Ecliptified od Ecliptici určite stojí za vypočutie. Okrem toho by sa určite vyplatilo aspoň raz ich vidieť aj naživo. No do budúcnosti by sa mohli viac sústrediť na originalitu, aj keď je to dnes trochu ťažké.

Lineup:

  • Thomas Tieber – spev a doprovodné vokály
  • Sunny – spev a doprovodné vokály
  • Markus Winkler – gitary
  • Van Alen – gitary
  • Petra Grooves – basa
  • Roman Daucher – bicie a perkusie

Hostia:

  • Frank Pitters – klávesy a programovanie
  • Linda de Wilde – Saxofón, drumbľa a doprovodné vokály
  • Miriam Schütz – doprovodné vokály
  • Benjamin F. X. Bauer – doprovodné vokály
  • Christian “Nessi” Neszhold – doprovodné vokály

Tracklist:

  1. WELCOME TO THE SHOW
  2. HATE THE PAIN
  3. ROUND ‘N’ ROUND
  4. ROAD TO NOWHERE
  5. ONE FOR ROCK ‘N’ ROLL
  6. NEED YOUR LOVE
  7. PERSEPHONE
  8. HERO OF THE DAY
  9. TRIP
  10. ROCK ‘N’ ROLL MEDICATION
  11. NO SURRENDER
  12. FOR GOOD
  13. WE ROCK

Bonus:

  • Sleeping In My Car (Roxette cover)

Rok vydania: 2016

Vydavateľstvo: Mars Music Productions

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.ecliptica.at/
https://www.facebook.com/Eclipticaofficial/

Hodnotenie: 4,5

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *