Koniec kapely Khadaver

3.4.2016  známa prešovská cyber/elektro/industrial metalová kapela Khadaver prekvapivo ohlásila koniec  koniec činnosti.

Khadaver

Dnes gitarista a spevák Nihil Nix zverejnil vyjadrenie, čo bolo toho dôvodom 

,,Pretože sa veľa ľudí zaujíma, čo je za ukončením KHADAVER, rozhodol som sa napísať svoje osobne vyjadrenie. Nereflektuje názory ostatných členov kapely. Kapelu som zakladal v roku 2006 s cieľom hrať hudbu, ktorá ma bude baviť a s ktorou budem môcť vystupovať doma a v zahraničí. Tomu som podriadil celé fungovanie kapely.

Nikdy som nemal záujem hrať v lokálnych baroch pre 30 ľudí (čo je samozrejme nutné, keď kapela začína), ale ísť ďalej. Ako išiel čas, z kapely odchádzali ľudia, ktorí jej škodili svojou nezodpovednosťou a brzdili ju vo vývoji. Ťahal som ju však napriek tomu ďalej, lebo som si myslel, že tvrdá práca prinesie výsledky.

Posledná zostava kapely aspoň šla za spoločným cieľom. No po 10 rokoch som dostal pocit, že kapela sa nikam reálne nepohla a ostala stáť na tom istom mieste. Po 10 rokoch KHADAVER nemá žiadneho vydavateľa, ktorý by mu veril a chcel ho posunúť ďalej.

Takisto som mal (a mám) osobný pocit, že metalová scéna na Slovensku je mŕtva a fanúšikovia, ako aj metalová verejnosť (organizátori, promotéri, média), nemali záujem na tom, aby bola kapela propagovaná v rozsahu, v akom by si to podľa mňa zaslúžila.

Poslednou vecou bola samotná limitácia “značky” KHADAVER a žáner, od ktorého buď každý očakával niečo špecifické alebo naopak od neho bočil, pretože mal zadebnený názor, že to nie je pravý metal.

Nie je prijateľné hrať 10 rokov a nehrať na jedinom Slovenskom metalovom festivale, ktorý tu máme. Nie je prijateľné dostať ponuku od lokálneho festivalu s absolútne nevyhovujúcim hracím časom, pretože iné, nie lokálne, kapely si zaslúžia lepši čas viac. Nie je prijateľné dočkať sa absolútnej ignorancie od moderátora jedinej metalovej relácie v komerčnom rádiu na Slovensku.

Nie je prijateľné hrať v domáckom meste a dočkať sa chladnej odozvy, kedy ľudia stoja so založenými rukami 10 metrov od pódia. Nie je prijateľné hľadať si zahraničného vydavateľa a booking agentúru a dostať ponuku na absolútne smiešne služby za ťažké peniaze.

Preto, keď som si uvedomil, že som do toho vrazil kopec financií, času a energie a dostal som naspať príliš málo, som sa rozhodol pôsobenie tejto kapely ukončiť. Nemyslím si, že niekomu niečo dlžím a toto rozhodnutie ma oslobodilo.

Na záver len dodám, že posledná zostava sa rozišla v dobrom, ostávame naďalej v kontakte a všetci milujeme hudbu. Nechcem dopredu sľubovať nič, ale nikto z nás nemá záujem všetko hodiť za hlavu. Minimálne z mojej strany môžete v bližšie neurčenej dobe očakávať novy, sólový materiál. Čo prinesie budúcnosť, nikto z nás nevie, ale nechajme sa všetci prekvapiť.

Ak je záujem zo strany SK a CZ médií, môžu toto vyjadrenie voľne zverejniť.

Ďakujem všetkým za podporu počas týchto 10 rokov. Život ide ďalej. Rohy hore.

Nihil”

nih

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malá spomienka:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *