Nervosa; 19.6.2016; Košice – Club Colloseum

19. júna na Slovensko už druhýkrát zavítalo brazílske thrash metalové trio Nervosa. Minulý rok sa objavili ako support legendy Hirax, tentokrát ako hlavný bod programu.

Daná formácia, tvorená troma sympatickými ,,divožienkami“ – Fernanda  Lira (hlavny spev, basa), Prika Amaral (gitara, vokály), Pitchu Ferraz (bicie) patri medzi mladé, no ale rýchlo rastúce kapely súčasnej scény. Do Ke prišli v rámci turné na podporu svojho tohtoročného albumu Agony.

Profesionálky

Bohužiaľ koncert sa nezaobišiel bez menších problémov – začal viac než pol hodinu oproti avizovanému času. Ale to bola jedna z mála vecí, ktoré sa dali vytknúť. Inač vystúpenie bolo úplne bezchybné.

Prvou skladbou, ktorú nám  táto trojica  šarmantných Brazílčaniek priniesla bola Hypocrisy. Hneď bolo jasné, že sú síce mladou, ale po muzikantskej stránke mimoriadne skúsenou kapelou. Čiže pastva jak pre oči, tak pre uši. Možno mohli toho viac povedať medzi skladbami, no to je len detail.

Osobne ma prekvapil hlavne výborný zvuk, čo nebýva pri akciách tohto typu pravidlom a celkom obstojná účasť.

nervosa kosice 2016

Prítomní si koncert užívali spolu s kapelou, čoho dôkazom bol aj tzv. moshpit, ktorý sa spustil ak ma pamäť neklame už pri druhej veci Arrogance (úvodnej z aktuálneho albáča Agony). 

Dokopy odohrali presne 14 skladieb a tesne pred záverom sa nám predviedla aj Pitchu (krásne meno nie 🙂 ) so svojím sólom. Úplne na záver zaznela Death z minuloročnej platne.  Záujem o Nervosu neprestával ani po ich odchode z pódia. Celý klub mál záujem o spoločné foto, podpisy a podobne.

Záver

Po tejto akcii verím, že o pár rokov sa dievčiny presunú na veľké pódia, ako hlavné hviezdy festivalov a podobných akcií. A taktiež ďakujem všetkým, čo prichystali tento nádherný večer. Nezabudnite si pozrieť aj fotky v galérii, ktorých autorom je Stephen.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *