Acid Force – Towards the Nuclear Load (EP)

acid force towards cover

acid force towards coverCelosvetový záujem o thrash metal, hlavne jeho podobu z 80.-90.rokov minulého storočia samozrejme neminul ani našu scénu. Pokiaľ sa v SK/CZ kapelách orientujete, Banskobystričanov Acid Force ste už určite neprehliadli. Banda mladých chalanov sa našla v divočine zvanej thrash metal a vyzerá to tak že sú mu naozaj oddaní.

V roku 2014 sa chalani prezentujú prvou dvojskladbovou nahrávku, z kraja roku 2015 nahrávajú následovníka, aktuálne recenzovaný EP počin (obidve skladby z prvotiny nájdete aj na Towards….).

Po takmer minútu a pol trvajúcom intre sa to na nás pekne krásne vysype. Krásne drviaci ústredný gitarový riff, speedpolkový rytmus a rýchle frázovaný spev. Skrátka to čo máme na thrashingu radi 🙂 Pasáže sa striedajú, rytmika hrá od pomalých vypúšťaných pasáží cez protichodné rytmy až po spomínané rýchle polky podporené chaotickými sólami.

Ak by som mal ja osobne vypichnúť nejakú skladbu, vybral by som si trojku “God That Never Existed” kde sa mi veľmi páči ústredný pomalý motív, potom sa skladba dobre rozbehne, celkovo mi príde asi najpestrejšia, avšak nevybočuje z celého albumu, pretože ten ako celok je veľmi vyrovnaný, dobre aranžérsky spravený, pestrý, a počúva sa naozaj veľmi dobre.

K zvuku ja osobne výhrady nemám, Miro z SPK audio štúdia robí príjemné, slušne znejúce nahrávky, nástroje sú vyvážené, všetko je zrozumiteľné. Som rád že si kapelu všimol Koník so svojim Support Underground vydavateľstvom a Towards…. sa dočkalo aj CD a LP vydania. Navyše koncertná aktivita Acid Force je vysoká, takže kapela maká naozaj ukážkovo.

V súčasnosti majú chalani nahratý nový materiál, neviem v akom štádiu je dokončenie nahrávky, verím však že sa čoskoro dočkáme nasledovníka Towards… držím palce.

Lineup:

  • Teodor Majerík – spev, basa
  • Andrej Petro – gitary
  • Frederik Hrašna – gitary
  • Marcel Dubinský – bicie

Tracklist:

  1. Apathetic Devastation
  2. Pressed to Death
  3. God That Never Existed
  4. Ancient Disease
  5. Ammunition
  6. Towards the Nuclear Load

Rok vydania: 2014

Vydavateľstvo: Samovydanie, neskôr Support Undeground

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/acidforcethrash
http://bandzone.cz/acidforce

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *