Acid Force – Atrocity for the Lust

acid force atrocity cover

acid force atrocity coverDva roky po našľapanom EP Towards the Nuclear Load sa banskobystrickí thrasheri Acid Force hlásia s novým albumom, ktorý si v nasledujúcich riadkoch predstavíme. Ak si pamätáte na spomínané EP, viete, čo od kapely môžete čakať.

Oproti minulosti žiadne veľké štýlové zmeny kapelu našťastie nezasiahli. Takže thrash a ešte raz thrash v celkom rýchlej a agresívnej forme. Ale pekne po poriadku.

CD otvára pomalá inštrumentálna skladba s ľahko zapamätateľným nosným motívom a výraznou sólovou gitarou. Po ňom sa na nás vyvalí presne to, čo máme na Acid Force radi – krásna svižná hobľovačka.

Prvá zmena nastáva s nástupom spevu – Teo nehuláka chraplákom ako na predchádzajúcom EP, ale tlačí vyšší agresívny vokál. Ja osobne tento krok nevítam, možno je to tým, že dosť z hudby vyčnieva, možno niečím iným, skrátka “starý” vokál sa mi páčil viac. Ale poznáte to sto ľudí – sto chutí…

Tretia skladba nám zase prináša zmiernenie agresivity, nesie sa skôr v speedovom duchu, s parádnym ústredným motívom. Ďalej musím spomenúť päťku “Diamond Skin”, heavymetalovka jak vyšitá. Trochu mi vadí v úvode príliš výrazná sólová gitara. Naopak výborný zborový refrén.

Ostatné skladby vnímam ako štandardný thrash, hodný mena tejto formácie. Nahrávalo sa opäť u Mira Speváka v SPK Audio štúdiu, zvukovo je nahrávka dosť uhladená, divokosť EP sa nezopakovala. Na druhej strane je všetko veľmi dobre čitateľné a zrozumiteľné.

CD je zabalené v jednoduchom digipacku, obsahuje všetky potrebné informácie a takisto texty. Myslím si, že s grafikou sa chalani mohli viac vyhrať, príde mi robený narýchlo a bez príjemných detailov a drobností. Ale dôležitejšia je muzika 🙂

Keď zhrniem svoje dojmy z tejto nahrávky – hudobne pestrejšie a prepracovanejšie ako “Towards…”, nad muzikou chalani ozaj strávili hodne času. Za to klobúk dole.

Naopak zvukovo alebo produkčne mi nahrávka sedí menej, chýba mi v nej dravosť, príde mi trochu viac uhladená, než by som si predstavoval. Napriek tomu je “Atrocity for the Lust” veľmi dobrý album, ktorý reprezentuje kapelu naozaj dôstojne.

Nuž a značka Support Underground má na konte ďalší skvelý titul. Koník – gratulujem !

Lineup:

  • Teodor Majerík – spev, basa
  • Andrej Petro – gitary
  • Erik Leško – gitary
  • Federico Petrík – bicie

Tracklist:

  1. Unleash (instrumental)
  2. I Am the Skating Man
  3. Speedtrain
  4. Echoes of Fear
  5. Diamond Skin
  6. Vein Ripper
  7. All Scum Will Rot
  8. Y.C.S.
  9. Spill the Acid
  10. Atrocity for the Lust

Rok vydania: 2017

Vydavateľstvo: Support Undeground

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/acidforcethrash
http://bandzone.cz/acidforce

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *