Alter Ego – Back to Rock & Roll

Všetkým, čo sledujú našu domácu scénu určite neunikla informácia o nedávno vydanom debute  prešovských hard rockerov Alter Ego – Back to Rock & Roll. 

Daná kapela funguje od roku 2008 a dlhý čas ju bolo možno vídať hlavne na menších akciách na východe (Festival v Kolonici, Stropkovská hudobná liga, Rocková Beermovka v Sabinove…).

Už názov napovedá, čo na tomto albume nájdete. AE nám tu ponúknu presne 55 minút a 21 sekúnd rockovej muziky, v podobe ako sme ju poznali v jej najlepších časoch.

Kapele nechýbajú šikovní muzikanti so správnym rockovým cítením a taktiež frontman s  pravým rockovým ,,ječákom“ (najlepšie sa predvedie už v úvodnej View Mirror a v štvorke – Who Knows). Všetky songy sú originálnou tvorbou Alter Ego no sú tam aj dve, ktoré sú zrejme akousi poctou vzorom kapely.

Mám na mysli sedmičku Paralyzed (evokujúcu Black Sabbath) a deviatku Rock Habit (ako asi vyzerá keď sa Alter Ego stretnú s Iron Maiden).

Po stránke muzikantských výkonov a nápaditosti sa väčšine z nich nedá uprieť kvalita, no mal by som aj pár výhrad. Albumu by viac svedčala menšia dĺžka a hlavne niektorým piesňam by sa hodila väčšia dynamika (Back Door Lover, Atomic Bomb).

Napriek tomu si dovolím tvrdiť, že Back to Rock n Roll je skvelým začiatkom týchto Prešovčanov. Potešilo by však ak by si do budúcnosti dali viac záležať na celkovej dynamike skladieb.

Lineup:

  • Stanislav Simkulet – spev, klávesy
  • Martin Gábor – gitary
  • Miroslav Maľcovský – basa
  • Martin Dudáš – bicie

Tracklist:

  1. Rear – View Mirror
  2. Back To Rock & Roll
  3. Restless
  4. Who Knows…
  5. Nobody Can Touch My Baby
  6. Sex Machine
  7. Paralyzed
  8. Rock City
  9. Rock Habit
  10. Back Door Lover
  11. Atomic Bomb

Rok vydania: 2017

Vydavateľstvo: Slovak Metal Army

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.alteregopresov.sk/
https://www.facebook.com/alteregopresov/?fref=ts
http://bandzone.cz/alterego
https://www.youtube.com/channel/UCtt4ychs20r6KKeqQ8BLfCg

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *