Keel – The Right to Rock

keel the right to coverPribližne hneď po roku od vydania debutu, parta okolo speváka Rona Keell vydáva jeho nasledovníka pod názvom Right to Rock. Páni sa rozhodli zmeniť label. Z Shrapnel Records prechádzajú pod krídla Gold Mountianu a navyše si ich všimne istý Gene Simmons, ktorý sa rozhodne im danú nahrávku produkovať (a taktiež sa podpíše pod jednu skladbu ako spoluautor).

Ďalšou zo zmien je menšia personálna rošáda. Po začatí nahrávania kapelu opustí bubeník Boby Marks. Je nahradený viacerými pánmi: Fredom Courym, Barrym Brandtom a Stevom Rileym.

Skladby

Čo sa týka tracklistu, tak pre nespokojnosť s ich debutom kapela nejaké skladby použila ešte raz (Speed Demon alebo cover od Rolling Stones Let‛s Spend the Night Together)…

Celkovo by som povedal, že oproti Lay Down the Law  posunula viac ku glam rocku/metalu (zrejme zásluha pána Simmonsa). Ak máte radi tento žáner, isto sa vám budú páčiť veci ako Easier Said Than Done alebo So Many Girls, So Little Time.

Mojím favoritom je Get Down. Jednak pre všetky typické znaky tejto kapely (spev Rona Keela ostrý ako žiletka, gitarové osadenstvo Ferrari-Jay), ale hlavne chytľavý rytmus s bicími, ktoré sa ozývajú ďaleko do priestoru (z toho dôvodu odporúčam hlasitosť na maximum 🙂 )

Poslednou vecou je až speed metalový „nářez“ ako hovoria metal brothers z Čiech You‛re the Victim (I‛m Your Crime), ktorý sme taktiež mali možnosť počuť už na debute (pod názvom Tonight You‛re Mine).

Verdikt

Right to Rock je jedna z najlepších nahrávok, aké sa urobili v 80-tych rokoch v glam metalovom žánri. Preto je mi záhadou, prečo Keel boli akosi v tieni borcov ako W.A.S.P., Guns and Roses a podobných. Odo mňa odbŕžia jasné 5 bodové hodnotenie.

Lineup:

  • Ron Keel – Spev (hlavný), gitary
  • Marc Ferrari – gitary, doprovodné vokály
  • Bryan Jay – gitary, doprovodné vokály
  • Kenny Chaisson – basa, doprovodné vokály
  • Dwain Miller – bicie, doprovodné vokály
  • Steve Riley – bicie, doprovodné vokály

Tracklist:

  1. The Right to Rock
  2. Back to the City
  3. Let’s Spend the Night Together (Roling Stones cover)
  4. Easier Said Than Done
  5. So Many Girls, So Little Time
  6. Electric Love
  7. Speed Demon
  8. Get Down
  9. You’re the Victim (I’m the Crime)

Rok vydania: 1985

Vydavateľstvo: Gold Mountain

Youtube ukážka:

Linky:
https://ronkeel.com/
https://www.facebook.com/ronkeel/
https://www.youtube.com/c/RonKeelOfficial/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *