Jacobs Moor – Self

Jacobs Moor Self coverV dnešnej dobe majú interpreti ťažké preraziť – peniaze, mainstream, konkurencia. A to napriek tomu, že často ide o veľmi kvalitných muzikantov.  Mnohí sa snažia hrať progresívne a pritom vôbec nevedia, čo znamená progresivita v hudbe. A ako to bude v prípade mladej rakúskej kapely Jacobs Moor, ktorá nás koncom minulého roka obdarila debutovým full albumom Self, nasledovníkom prvotiny EP The Evil In Me?

Dané CD je akousi zmesou death, trash a progresívneho metalu, ale gro celej muziky sú melódie. Kapela často kombinuje detah metalové prvky s rockovejšími. Pri čistých  melodických speváckych linkách sa spevák Ritchie Krenmaier pekne vyhral. (vypočujte  si“ Falling To Pieces“ “ Distance“). Btw. Spevák mi v čistom prejave pripomína súčasného speváka Threshold – Glynna Morgana. Gitarové sóla si ľahko zapamätáte, len riffy by mohli byť viac prepracovanejšie.  Bubeník Rainer Lidauer si zaslúši pochvalu, kvôli práci s činelmi, cit v ruke  jednoducho nezaprie.

Mastering je viac menej ok (zdvojené gitary, nádherný čistý zvuk činelov) no mohli sa viac pohrať so zvukom bicích a basu vytiahnuť o chlp vyššie, aby rezala priamo do ucha Produkcia je vynikajúca- hudobné zvraty a texty. Je počuť, že táto banda myslí so svojou hudbou vážne. Najväčším favoritom je “Hopeless Endeavour” Plus dávam aj zrkadlovému názvu CD Self, aj keď vizuál je skôr pre tie silnejšie povahy.

 Zhrnutie:  CD Self patri k tomu lepšiemu čo sa minulý rok urodilo. Ak máte rad novú a nápaditú muziku určite po ňom siahnete, neoľutujete.

Lineup:

  • Richard Krenmaier – Spev
  • Johannes Pichler – Gitary
  • Rupert Träxler – Gitary
  • Stephan Först – Basa
  • Rainer Lidauer – Bicie

Tracklist:

  1. March of the Flies
  2. Watching Atrocities
  3. The Absence of Me
  4. Self
  5. Falling to Pieces
  6. Distance
  7. Neglacting the Path of the Sun
  8. Delusion
  9. Hate of a New Kind
  10. Hopeless Endeavour

Rok vydania: 2017

Vydavateľstvo: Bleedingstar Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.jacobsmoor.com/
https://www.facebook.com/JacobsMoorBand/

Hodnotenie:   5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *