Jacobs Moor – The Evil in Me (EP)

jacobs moor the evil coverRakúski progresívni power/thrash metalisti Jacob Moor odštartovali svoju hudobnú kariéru debutom All That Starts, ktorý vydali bez nahrávacej spoločnosti. Táto kapela dnes dokazuje, že metal, ako žáner samotný neskončil a vždy sa nájdu inovatívne kapely so sviežimi nápadmi.

Minuloročnému albumu Self predchádzalo EP The Evil In Me z roku 2015.

Pri EP sme zvyknutý, že trvá približne 15-20 min., tu je tomu inak. Nové skladby sú tu iba dve, ináč sú tu zachytené live verzie piesní zo spomínaného debutu.

Tejto bande sa stáva, že melodické party sú síce dobré, ale pri tých drsnejších mám zmiešané pocity. Tu tomu tak nie je. Oproti Self, tu pesničky majú lepší drive a premakanejšie riffy.  Titulná The Evil In Me zaujme hlavne atypickými gitarami, nasledujúca Away svojou melódiou a atmosférou.

Výhrady prakticky nemám ani k live kúskom. Len bubeník Rainer Lidauer zostal trochu nevýrazný. Bicie sú znova ploché, činely majú zas krásny zvuk. Pri mixe by som doprovodné spevy viac vyzdvihol. Oproti Self je basu nádherne počuť.

Záverečný verdikt: Kapela ukázala, že dokáže hrať naživo, síce album Self je o chlp lepší, ale aj toto EP by som si zaradil na poličku.

Lineup:

  • Richard Krenmaier – spev
  • Johannes Pichler – gitary
  • Rupert Träxler – gitary
  • Stephan Först – basa
  • Rainer Lidauer – bicie

Tracklist:

  1. The Evil in Me
  2. Away
  3. Moor (Intro) (live) instrumental
  4. Between the Lies (live)
  5. Faceless Man (live)
  6. Unfound (live)
  7. The Truth (live)

Rok vydania: 2015

Vydavateľstvo: Bleedingstar Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.jacobsmoor.com/
https://www.facebook.com/JacobsMoorBand/

Hodnotenie:   4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *