The Three Tremors – The Three Tremors

the three tremors cover

the three tremors coverPo debute formácie Beyond Fear z roku 2006 (ktorý bol mimoriadne kvalitný, no nedocenený) nás Tim ,,Riper“ Owens zásobuje rôznymi nahrávkami.

Napr. s Charred Walls of the Damned, kde pôsobí so Stevem DiGiorgiom a Richardom Christym (známymi z pôsobenia v legende Death), vydal 3 albumy, v roku 2009 vyšiel jeho sólo počin. V rokoch 2008-2012 si odskočil k Yngwiemu Malmsteenovi čoho dôsledkom boli dva platne.

Približne pred dvoma rokmi sa dal dokopy s Chrisom Cafferym (Savatage) a tak vznikli Spirits of Fire (debut bude čoskoro vonku) a minulý rok sa pripojil Seanovi Peckovi z Cage a Harrymu Conklinovi zvanému “The Tyrant” z bandy Jag Panzer.

Originálne zoskupenie

Spolu dali dokopy zoskupenie, ktoré v minulosti plánovali založiť velikáni Bruce Dickinson, Rob Halford a Geoff Tate – The Three Tremors.

Rovnomenný debut vydali tento rok v januári. O inštrumentálnu stránku sa postarali členovia domovskej kapely Seana Pecka. Celé to ma skoro hodinu, konkrétne 58:42 minút. Obsahuje ten najčistejší heavy metal aký si dokážete predstavíť oblečený do moderného zvukového kabátu.

Čiže čakajte pestré gitarové riffy podporené basou a dunivými bicími. Tempa sú tu väčšinou strednerýchle, nenájdete tu žiadnu baladu. Korunkou krásy je spolupráca troch, ako hovoria českí bratia ,,ječákov“. Ta dopadla na výbornú.

Ak milujete spevákov, šplhajúcich sa do extrémnych výšok tak ich piesne budú pre vás balzamom na dušu (ak nie, tak vás bude bolieť hlava 😛 ). A nie len výšky – všetci traja predvedú rôzne zaujímavé polohy svojich hlasov.

Konečný veredikt

Prvotina The Three Tremors bol skvelým štartom nového roku. Už teraz ho radím v osobnom rebríčku veľmi vysoko. Originálna myšlienka – skvelá muzika, ukážka že heavy metal ma stále svetu čo povedať. Snáď ďalšie albumy, ktoré čoskoro vyjdú budú rovnako kvalitné.

P.S.:  Podľa slov Seana Pecka vo feburárovom Sparku, The Three Tremors  nebudú iba projektom ale plnohodnotnou kapelou.

Lineup:

  • Tim “Ripper” Owens – spev
  • Sean Peck – spev
  • Harry “The Tyrant” Conklin – spev
  • Casey “The Sentinel” Trask – gitary
  • Dave Garcia – gitary
  • Alex Pickard – basa
  • Sean Elg – bicie

Tracklist:

  1. Invaders from the Sky
  2. Bullets for the Damned
  3. When the Last Scream Fades
  4. Wrath of Asgard
  5. The Cause
  6. King of the Monsters
  7. The Pit Shows No Mercy
  8. Sonic Suicide
  9. Fly or Die
  10. Lust of the Blade
  11. Speed to Burn
  12. The Three Tremors

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Steel Cartel Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://thethreetremors.com/
https://www.facebook.com/thethreetremors/

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *