Okkultist – Reinventing Evil

Okkultist Reinventing coverPortugalsko má väčšina ľudí spojené zrejme s futbalom, plážami, exotikou…. Táto krajina má však určite čo ponúknuť aj čo sa metalovej hudby týka. Moonspell je už legendou a určite vydláždil cestu aj menej známym (zatiaľ) skupinám. Jednou z nich je aj death metalová Okkultist, ktorej debutový full album Reinventing Evil vyšlo pod hlavičkou Alma Mater Records. Jeho zakladateľom je spevák Fernando Ribeiro z Moonspell.

A hoci má skupina na poste hlavného vokalistu šarmantnú speváčku Beatriz, všetkých nás čaká pekelná, a rýchla smršť v podobe death metalu na štýl 90. rokov (Death…). Spúšť, ktorá začne hneď prvou a zároveň titulnou skladbou a skončí sa až posledným coverom od Bathory Satan My Master.

V praxi to znamená, že máme možnosť počuť 9 plnohodnotných skladieb bez akéhokoľvek spomalenia, alebo výrazného žánrového vybočenia. Ako som už spomínal, inšpirácia americkou školou death metalu 90. rokov je badateľná a hlavne fanúšikovia tohto smeru budú jasať radosťou. Beatriz svojim diabolským vokálom nešetrí nikoho, zatiaľ čo ju vehementne podporujú páni s gitarami tlačiaci do nás jeden skvelý riff za druhým. Posledným zárezom na albume je už spomínaný cover od legendy Bathory, ktorý však taktiež len minimálne vybočuje od cesty stanovenou jeho „idolom“, a tak sa tiež jedná o kvalitnú záležitosť.

V konečnom dôsledku sa tak ku nám dostáva kvalitné CD, ktoré ukazuje, že scéna v Portugalsku má čo ponúknuť aj v oblasti extrémnych žánrov

Lineup:

  • Beatriz Mariano – spev
  • Leander Sandmeier – gitary
  • Moisés Filho – gitary
  • Antim Batchev – basa
  • Ivo Salgado – bicie

Tracklist:

  1.  Reinventing Evil
  2. Back from the Dead
  3. Sniff the Blood
  4. Sign of the Reaper
  5. Grave Digger
  6. Plasmodium Nocturnus
  7. Rise and Reign
  8. Satan My Master (CD Bonus Track / Bathory Cover)

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Alma Mater Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.okkultist.bandcamp.com
https://www.facebook.com/okkultistband
https://www.youtube.com/okkultistband
https://www.instagram.com/okkultistband
https://www.facebook.com/almamaterrecords

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *