GlassGate – The Eight Colour of Rainbow (EP)

Glassgate The Eight coverZrejme prvýkrát v živote sa mi stalo, že sa ku mne dostalo na recenziu CD pár dní nato, ako som piesne od danej kapely počul premiérovo na koncerte. Reč je o formácii GlassGate, ktorá vydala svoje debutové EP The Eight Colour of Rainbow.

Hneď prvá pieseň Age of the Unknown ukáže, že sa mi ich vystúpenie nepáčilo nadarmo (vrátane danej piesne). Skvelý mix epického power/heavy metalu, so skvelou, výpravnou atmosférou, dostatkom melodiky, klávesmi a výborným vokálom. Čo viac si želať?

Pokračujeme skladbou Rose in the Dust. Tá síce začne ako romantická balada, postupne sa však z nej vykľuje ďalšia tvrdá pecka s perfektným, chytľavým refrénom.

Nasleduje titulná vec trvajúca temer 9 minút. Tvorcovia však so zvereným časom naložili viac než umne a tak sa ani na chvíľu nebudete nudiť. Poslednú štvrtú priečku obsadil song Army of Fools, najpriamočiarejší a najrýchlejší kúsok celej nahrávky- „iba“ 4 minúty.

Hoci sa na albume nachádzajú dovedna iba 4 skladby, treba povedať, že máme dočinenia s nesmierne talentovanou skupinou. CD ani na okamih nezačne nudiť. Výborná muzika, atraktívne a premyslených kompozícii.

Lineup:

  • Marek Milo – spev
  • Maroš Maliček – gitary
  • Juraj Šimek – basa
  • Jozef Kozárik – klávesy
  • Peter “Frodo” Pauliny – bicie

Tracklist:

  1. Age of the Unknown
  2. Rose in the Dust
  3. The Eighth Colour of Rainbow
  4. Army of Fools

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky
https://www.facebook.com/glassgate/
https://bandzone.cz/glassgate
https://www.youtube.com/channel/UCXBrTmdTcXPbOGb6G_zAr1Q

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *