Novinky z prostredia interpretov Temperance, Marta Gabriel, Elysium, End of Scream

Temperance – chystaný album

9.10.2019

temTalianski melodici Temperance sa na ďalší rok vrátia s novým albumom – Viridian. Dátum vydania je stanovený na január.

tevico

Tracklist:

  1. Mission Impossible
  2. I Am The Fire
  3. Start Another Round
  4. My Demons Can’t Sleep
  5. Viridian
  6. Let It Beat
  7. Scent of Dye
  8. The Cult Of Mystery
  9. Nanook
  10. Gaia
  11. Catch The Dream

Linky:
http://www.temperanceband.com
http://www.facebook.com/temperanceofficial/

Zdroj: Napalm Records Promotion Team, Cover: Yann Souetre , Foto: Lisa Berg

Marta Gabriel (Crystal Viper) a Todd Michael Hall (Riot V) – video na podporu prevencie samovrážd

9.10.2019

Speváčka poľských heavy metalistov Crystal Viper – Marta Gabriel spojila sily so spevákom amerických Riot V – Toddom Michaelom Hallom a spoločne natočili videoklip k piesni A Star Is Born, coververzii hitu od Lady Gagy/Bradleyho Coopera.

,,V živote som nahrala veľa piesní, ale táto je veľmi špeciálna. Todd Michael Hall, ktorého poznáte predovšetkým ako speváka Riot V, nie je len môj veľký priateľ a úžasný človek, ale aj neuveriteľne talentovaný spevák. Pred niekoľkými týždňami sme hovorili o tom, aká nádherná je táto pieseň a že by sme ju mohli nahrať. A hádajte čo sa stalo, tu je.” – povedala Marta.

,,Som veľmi hrdý na to, ako to znie (špeciálne poďakovanie patrí nášmu producentovi Bartovi Gabrielovi a zvukovému technikovi Rafałovi Kossakowskému), ale predovšetkým dúfam, že to upriami pozornosť na problém, ktorý mnohí ľudia ignorujú… september bol mesiacom prevencie samovrážd, problém sa však na konci mesiaca nevytratil. Môže byť ťažké zbadať, že niekto prežíva vnútorný boj. Naučte sa, ako rozpoznať varovné znaky takejto duševnej krízy, pretože sa to môže stať aj niekomu, kto vám je blízky. Práve vy môžete byť tým, kto im poskytne pomoc, ktorú potrebujú. Žiadajte pomoc. Nie ste sami: https://suicidepreventionlifeline.org/help-someone-else/” Uviedol Todd Michael Hall.

Linky:

Crystal Viper:
http://www.crystalviper.com/
https://www.facebook.com/crystalviperofficial/?fref=ts

Riot V:
https://www.facebook.com/riotrockcity/

Zdroj: Bart Gabriel

Elysium – chystaný album

10.10.2019

elySkupina ELYSIUM má za sebou již dlouhou cestu. Vznikla již v roce 2003 a do současné doby vydala 3 plnohodnotná CD. Odehrála množství koncertů po ČR a několik akcí v zahraničí. Nicméně v roce 2014 se začala psát nová kapitola existence kapely a došlo k výraznému posunu, jak v hudebním směřování, tak v živé prezentaci.

Personální změny na postu bubeníka (ex- BRUTE) a zpěváka (ex-DESPISE), využívání 8 strunných kytar posunuly ELYSIUM z původního technického metalu na pomezí thrashe a deathmetalu k extrémnější podobě v rámci metalu. Stylově se dá nová podoba charakterizovat jako deathmetal techničtějšího rázu s corovými prvky a
znatelným vlastním rukopisem.

Pro prezentaci nové tváře začátkem roku 2016 kapela nahrává 3 skladbové EP „Chapter I: Beginning Of The End“ a snaží se ukázat svou novou sílu. Stylový přerod je pro mnohé překvapením, ale dle reakcí převažují pozitivní ohlasy a hlavně na živelný způsob prezentace. V červnu 2019 dochází k vydání plnohodnotného CD pod hlavičkou slovenského vydavatelství Slovak Metal Army. CD obsahuje 9 skladeb na pomezí technického deathu a coru.

eponr-cov

Album bylo nahráno pod taktovkou Dana Frimla a studia The Barn. O grafickou podobu CD se postaral Dahlien Design. Tímto se začala psát nová kapitola v historii kapely. V současné době se kapela věnuje propagaci nového CD formou živého koncertování.

Media:
ELYSIUM official site: www.elysium.cz,
ELYSIUM Facebook: www.facebook.com/elysiumcz

Music: The Path OF No Return (stream CD): Bandcamp Spotify iTunes
Video : Infinitive Reality of Everyday Life (official video): https://www.youtube.com/watch?v=cnxpuEU_Cwk&feature=share
Live video: https://youtu.be/J0njZjH1tYU

https://www.youtube.com/watch?v=uqYBzBmPKzI
https://www.youtube.com/watch?v=vn00N3zwaMk&t=8s

Zdroj: Jaroslav Petrik

End of Scream – nový album

10.10.2019

eos-kapČeská kapela inštrumentálna kapela End of Scream vydala druhý album Sanctuary. Ich muzika je špecifická tým, že namiesto spevu použivaju dvoje husle.

eos

YouTube:
Survive (2019): https://youtu.be/ykceKAIW0Rc
In the Storm (2019): https://youtu.be/WNmJPIvbLdo
Hesitate (2017): https://youtu.be/VhpLWjJYRfY

Facebook:
facebook.com/endofscream/

Web:
endofscream.com
bandzone.cz/endofscream

Spotify:
https://open.spotify.com/artist/377K7spGSifvxLJuRqz1VR?si=99OQPl8dSjiwirOYpwvEGg

Zdroj: End of Scream

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *