End of Scream – Sanctuary

Čisto inštrumentálne kapely nie sú v rock-metalovom svete až tak úplne bežné. Rovnaká situácia je aj v prípade využitia klasických nástrojov, akými sú napríklad husle. No a niekedy sa tieto dve menšie rarity spoja do jednej, tak ako aj v prípade českej skupiny End of Scream a ich novinky Sanctuary.

Po čisto klasickom intre The Lost Word na nás kapela vytiahne svoju najsilnejšiu zbraň – už spomínanú kombináciu rocku a huslí.

Prvá vec, ktorá ma prekvapila je poriadne tvrdá dávka gitár. Niektoré by sa nestratili ani na typickej metalovej nahrávke. Určite sa však jedná o príjemné prekvapenie.

Ďalším, a ešte príjemnejším prekvapením je fakt, že hudobníci nevyužili husle len občas a niekde v pozadí. Nie, tento nástroj je možné počuť takmer celú nahrávku, čo je opäť len a len dobre.

Čiže budeme tu mať perfektne vybalansovaný album medzi tvrdými pasážami a tými jemnejšími. Zároveň sa jedná o nesmierne originálnu nahrávku, kde spĺňa najvyššie kritéria hodnotenia všetkých 10 kúskov, ktoré väčšinou plynú v rýchlejšom, svižnom tempe.

Za zmienku určite stojí aj fakt, že kapela do albumu zakomponovala príbeh, čo je vzhľadom na čisto inštrumentálny charakter obdivuhodné rozhodnutie.

Sanctuary je výnimočný album. Nie len svojou originalitou, ale aj nespornou kvalitou. 10 skvelých piesní, výborná hudba, žiadne chyby.

Lineup:

  • Tomáš Štěpánek – husle
  • Vítězslav Adamec – husle
  • Jan Svoboda – gitara
  • Ondřej Štěpánek – gitara
  • Matouš Hrbek – basa
  • Oldřich Červenka – bicie

Tracklist:

  1. The Lost World
  2. In the Storm
  3. Escape
  4. No Return
  5. Lost
  6. Danger
  7. Hide
  8. Meander
  9. Survive
  10. The Sanctuary

Rok vydania:  2019

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
endofscream.com
facebook.com/endofscream/
bandzone.cz/endofscream

Hodnotenie:6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *