The Agony – 689

The Agony 689 coverZatiaľ posledný album českej dievčenskej štvorice The Agony – 689 vyšiel už v roku 2017, ale vzhľadom k ich stúpajúcej popularite a vysokej kvalite je dobré si tento skvelý hard rockový album pripomenúť.

Skupina s dosť neoriginálným názvom je postavená okolo talentovanej, sexy, bývalej gitaristky metalovej legendy Aleša Brichtu a v The Agony aj speváčky, Nikoly Kandoussi.

Tá pokiaľ viem skladá aj väčšinu materiálu. Ale žiadna z dievčat nezaostáva svojimi hudobnými aj nehudobnými kvalitami. Hlas Nikoly mi hodne pripomína Cherie Currie z legendárnych The Runaways, vo vyšších pasážach a to sa mi nesmejte, moju milovanú Lady Gaga a v agresívnejších polohách zas Beki Bondage z Vice Squad.

Celý album má skvelý zvuk a v podstate obsahuje jednoduché hard rockové vypaľovačky s občasným odskokom do pop rocku, alternatívného rocku, punk rocku a heavy metalu. Ale každá skladba má veľké hitové ambície. Nejde tu o žiadne umenie, ale o to hrať čo najviac pre ľudí.

K úspechu prispôsobujú doslova všetko.  Moje najväčšie srdcovky sú jednoznačne veci ako Midnight Destruction, Shoot, It Ain’t Over v ktorej ma riff v slohe doslova nadchol a k tomu ten sladký grunge feeling spevu, Radio Silence a najväčšia hitovka podľa mňa, Secrets.

Najväčšie nedostatky tejto platne sú podľa mňa to, že Nikola spieva väčšinu času len v tej istej strednej polohe, čo začne časom mierne nudiť. Chcelo by to ukázať viac emócií v tom speve. Druhý nedostatok je v podstate nezmenené tempo na celom albume.

The Agony majú už slušné meno a ja dúfam, že predvedú v budúcnosti ešte mnoho dobrého. Podľa mňa sú na najlepšej ceste stať sa špičkou melodického hard rocku v Čechách a moc im držím palce.

Lineup:

  • Nikola Kandoussi – spev, gitary
  • Tereza Pšenčíková – gitary
  • Kateřina “Katie Skatie” Sýkorová – spev, basa
  • Martina “Kajda” Balcarová – bicie

Tracklist:

  1. Midnight Destruction
  2. Loverboy (Psycho)
  3. Shoot
  4. How Do You Want Me
  5. It Ain’t Over (689 version)
  6. Radio Silence (689 version)
  7. Secrets
  8. Video Arcade
  9. Prague City
  10. Switch

Rok vydania: 2017

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.theagony.cz/
https://www.facebook.com/theagonycz/
https://bandzone.cz/theagony/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *