Koncoročná anketa 2019 – Ľuboš Senko (Eufory), Johny Štefeček (Poetry In Telegrams), Marc BK (JANE RAZOR & Janesession, Tits of Your Girlfriend…), Pali Ďuriš (Midnight Scream, MotorscreaM project), Tomáš Lazor (L4ST)

Aj tento rok nebude u nás chýbať tradičná anketa, v ktorej členovia kapiel bilancujú uplynulý rok. Odpovedali títo ľudia:

Ľuboš Senko (Eufory)

Zdravím. Ako hodnotíš práve končiaci sa rok 2019?

Ľuboš Senko: Nazdar… Pokiaľ mám hodnotiť uplynulý rok z pohľadu kapely Eufory, v ktorej spievam, myslím, že bol veľmi zaujímavý, a aj keď to nevyzerá, bol dosť plodný. Bol to prípravný rok na “väčšie kúsky”.

Čo ťa príjemne prekvapilo na československej a svetovej metalovej scéne, a čo ťa naopak sklamalo?

Ľuboš Senko: Všimol som si veľa menších či väčších vojen, predovšetkým v českých kapelách. Dúfam, že následky ich interných problémov budú vyriešené k spokojnosti všetkých protistrán. Držím palce každému z nich.

Veľmi ma prekvapila spolupráca bývalých a terajších členov kapely Helloween. Viem, že zachádzam do vzdialenejšej minulosti, než je rok 2019, ale prihliadnuc na to, že ich spolupráca trvala aj počas tohto roka, prekvapilo ma, že v tom hodlajú pokračovať a plánujú nový spoločný album s ďalším turné.

Som veľmi rád, že v tom pokračujú, pretože som naozaj silným fanúšikom tejto partie… Či už starej alebo novej zostavy.

Dáme si menšiu bilanciu:

Najvýznamnejšia tohtoročná koncertná rock-metalová udalosť na Slovensku, prípadne v Českej republike?

Ľuboš Senko: Nooo.. Takto… Dohodnime sa, že za domácu scénu budem aj v nasledujúcich otázkach považovať nie len slovenskú, ale aj tú českú.

Priznám sa, že na iné koncerty, okrem tých našich, prakticky nechodím. Som stále dosť časovo vyťažený a dúfam, že budúci rok to už bude lepšie, a začnem sa viac zaujímať nie len o koncerty iných kapiel, ale aj ľudí, ktorých som dosť dlho zanedbával.

Mám čo vracať zo svojho času hlavne svojej dcére, rodičom, priateľke a viacerým kamarátom. Pre mňa bola najväčšia udalosť roka tá, že sme si zahrali na jednom pódiu s kapelou Powerwolf.

Album z domácej scény, ktorý ťa najviac zaujal?

Ľuboš Senko: Nemám napočúvaný ani jeden celý slovenský alebo český album. Počul som niekoľko skladieb od rôznych interpretov. Niektorí z nich idú kvalitou veľmi hore, no iní ako keby urobili dva kroky vpred a zároveň tri vzad.

Album zo svetovej scény?

Ľuboš Senko: Na kompletku som si naposledy vypočul celý album Book Of Souls od Iron Maiden. Viem, že je starší, ale viac ti na to povedať neviem. Hodnotím ho viac kladne než záporne. Zo začiatku ma ten album nezaujal. Ale ďalšími skladbami, ako som to postupne počúval, ma skoro roztancoval.

Najočakávanejšia udalosť na domácej scéne v roku 2020?

Ľuboš Senko: Nechám sa prekvapiť. Nemám informáciu, že by sa malo stať niečo, čo by bolo pre mňa wooow. Uvidíme, s čím kapely vyrukujú.

Najočakávanejšia udalosť v rámci celosvetovej scény 2020?

Ľuboš Senko: Samozrejme, ako som už spomínal… Pre mňa jednoznačne nový album a turné Heligónu (Helloweenu) 😀

Čo nového chystáš vo svojom pôsobisku na budúci rok?

Ľuboš Senko: Na budúci rok chystáme s Eufory veľa. Dokonca sme mali v pláne niečo úplne iné než to, čo je v pláne v tejto chvíli. Okolnosti sa vyvinuli tak, že síce naša kapela neplánuje v roku 2020 veľa koncertov, ale roboty budeme mať veľmi veľa a rok 2021 bude určite nabitý. Ale nechcem predbiehať a už aj tak som veľa prezradil. Snáď ma náš manažér nezajevraždí.

No ok, tak to bolo všetko, ďakujem za rozhovor a prajem všetko dobré do nového roku, a poprosím ťa o nejaký ten odkaz pre čitateľov.

Ľuboš Senko: Ďakujem za vinš 🙂 Na záver by som snáď dodal len toto…

Na niektorých ľuďoch ma vie doslova vystreliť z topánok ich sprostosť, arogancia a závisť. Každý chce s každým vy…. ť! Ľudia, buďte ľuďmi… Začnite sa k sebe správať ohľaduplne a nerobte to, čo nechcete, aby robili vám.

Chráňte si zdravie a sedliacky rozum. Skúsme si náš svet urobiť krajším.
Všetkým ľuďom dobrej vôle želám len to najlepšie. Majte krásny rok 2020 a (ako by povedal Jožo Ráž) nechajte stromy rásť.

Youtube ukážka:

Linky:
https://eufory.sk/
https://www.facebook.com/euforyband/
https://bandzone.cz/eufory
https://www.youtube.com/user/Euforyband

Johny Štefeček (Poetry In Telegrams)

Zdravím. Ako hodnotíš práve končiaci sa rok 2019?

Johny Štefeček: Ja som tento rok s mojim projektom POETRY IN TELEGRAMS stihol druhú nomináciu na Radio_Head Awards v kategórii Hard & Heavy (za EP I, Koheleth), knižku textov War for the Point of the Story a taktiež takmer hororový klip k skladbe Mysteries, ktorý uzatvára celú doterajšiu sériu videoklipov, takže spokojnosť… 🙂

 Čo ťa príjemne prekvapilo na československej a svetovej metalovej scéne a čo ťa naopak, sklamalo?

Johny Štefeček: V muzike síce bolo v roku 2019 niekoľko zaujímavých tém, ale nič, čo by ma vyslovene ohúrilo. Potešujúce je, že veľa domácich kapiel napreduje a núti ma „nezaspať na vavrínoch“ 🙂

V rámci svetovej scény som očakával silné albumy niektorých legiend, ale zázrak sa akosi nekonal, resp. vyšlo im skôr iba pár dobrých jednotlivých songov. Bol som zvedavý, či s niečím invenčným neprídu aspoň Deftones, ale tí vydanie novinky posunuli až na ďalší rok.

 Dáme si menšiu bilanciu:

Najvýznamnejšia tohtoročná koncertná rock – metalová udalosť na Slovensku, prípadne v Českej republike?

Johny Štefeček: Ak mám hovoriť za seba a vybrať z tých vystúpení, na ktorých som bol, najlepší koncert mali Skunk Anansie v Bratislave. Skin je stále neuveriteľná. Z nových songov už asi nepadneme na zadok, ale tie staré fungujú fantasticky.

 Album z domácej scény, ktorý ťa najviac zaujal?

Johny Štefeček: Toto asi nemôžem úplne zodpovedne zodpovedať 🙂 Povedzme to takto – veľa slovenských kapiel rastie a rok čo rok je tu viac a viac zaujímavých nahrávok. Posúva sa to najmä po zvukovej stránke – stačí si len počúvnuť, ako sa zlepšila produkcia napríklad u Stercore (z tých extrémnejších žánrov) či Symfobie (z tých melodickejších)…

Album zo svetovej scény?

Johny Štefeček: Už som to naznačil v predchádzajúcej odpovedi – ťažko sa zodpovedne vyjadriť, pretože pomenujme to priamo: je éra singlov. Trochu sa čudujem, že ešte vôbec vychádzajú LP-albumy  🙂

Máločo som tento rok „prelúskal“ celé. Ak sa na to človek dá, ide väčšinou buď o nejakého obľúbenca alebo o niečo, čo ťa niečím prekvapilo. Vypočul som si napríklad nový Korn, Tool či Slipknot – všetko fajn, ale pocit eufórie sa nedostavil…

Najočakávanejšia udalosť na domácej scéne v roku 2020?

Johny Štefeček: Neviem, čo sa očakáva všeobecne a netuším, čo chystajú slovenské skupiny. Ja za seba dúfam, že pôjdem v lete opäť do štúdia…

 Najočakávanejšia udalosť v rámci celosvetovej scény 2020?

Johny Štefeček: Zatiaľ som nezisťoval, kto chce vydať album v roku 2020, ale teším sa na rôzne koncerty a už teraz mám na 2-3 akcie kúpené lístky. Okrem toho, že sám tvorím, stále zároveň zostávam i fanúšikom hudby 🙂 Viaceré festivaly takisto ohlásili zaujímavé mená…

 Čo nového chystáš vo svojom pôsobisku na budúci rok?

Johny Štefeček: Ako som spomenul – rád by som prišiel pod hlavičkou POETRY IN TELEGRAMS s novým materiálom, pretože minulé EP I, Koheleth vyšlo v roku 2018. Ešte stále som však vo fáze odpočinku. Človek si po jednej ére trochu potrebuje utriediť myšlienky a nápady… 🙂

 No OK, tak to bolo všetko, ďakujem za rozhovor a prajem všetko dobré do Nového roka a poprosím ťa o nejaký ten odkaz pre čitateľov.

Johny Štefeček: Milí čitatelia, dávajte kapelám i hudobným webom spätnú väzbu 🙂 Dnes je to dosť o pohybe na sociálnych sieťach, takže nikdy nezaškodí odber YouTube kanála, sledovanie FB a Instagramu, nejaké tie „lajky“, povzbudivé komentáre a podobne. Vopred ďakujeme 🙂 A samozrejme, všetko dobré v roku s dvomi dvadsiatkami a veľa skvelej muziky! 🙂

Youtube ukážka:

Linky:
www.poetryintelegrams.com
www.facebook.com/poetryintelegrams
www.poetryintelegrams.bandcamp.com
www.youtube.com/user/poetryintelegrams
www.twitter.com/PoetryInT

Marc BK (JANE RAZOR & Janesession, Tits of Your Girlfriend, The Karnsteins, Daggerose)

Zdravím. Ako hodnotíš práve končiaci sa rok 2019?

Marc BK: Ahoj. Po hudobnej a osobnej stránke veľmi pozitívne. Mal som naozaj veľa roboty. Nahral som za celý rok 5 albumov a 3 už vyšli. A ďalšie tri sú pripravené na nahrávanie.

Urobil som hneď na začiatku roka nejakú muziku do reklamy a ďalšiu do porno filmu. Užil som si vážne veľa zábavy a aj koncerty boli fajn. V muzike robím len čo chcem a tento pocit slobody je na nezaplatenie.

A hlavne ma teší záujem zvonka o The Karnsteins a čiastočne aj Daggerose. Skvelé bolo aj dlhoočakávané vydanie zakazovaného projektu Tits Of Your Girlfriend.

Čo ťa príjemne prekvapilo na československej a svetovej metalovej scéne a čo ťa naopak, sklamalo?

Marc BK: Ja sa cítim stále viac sklamaný z hudby, ktorá len vykráda a vďaka tomu je úspešná. A samozrejme tlačí rovnaké popové kilá a tvári sa ako metal. No ešte viac ma mrzí, že práve toto podporujú niektorí fans, novinári a vydavateľstvá stále viac.

U nás k tomu všetkému zanikajú kluby, ktoré dávali šance hudbe a vychádzali kapelám v ústrety. O tom, že revival má šancu na väčší úspech ako originál materiál už som porozprával do médií hodiny, takže to riešiť nebudem. Stále mi je z toho na dogrcanie.

Čo ma prekvapilo je, že koľko mladých kapiel sa začalo vynárať, čo nehrajú veci ktoré sa očakávajú. A nemyslím tým niečo ultra prog, či ultra tvrdé. Je toľko smerov aj melodickej muziky alebo špinavej muziky. Treba hrať zo srdca a nehľadať to, čo sa predá. Muzika, čo začína len pre kšeft nikdy dlho nevydržala. Ale žiaľ sú na okraji záujmu.

Dáme si menšiu bilanciu:

Najvýznamnejšia tohtoročná koncertná rock – metalová udalosť na Slovensku, prípadne v Českej republike?

Marc BK: Pre mňa určite koncert Raya Wilsona. On je obrovský umelec. Dlho som ho chcel vidieť live a vždy sa mi to nejak vyhlo. Videl som ho v Prahe ešte ako člena Genesis, ale to bolo hrozne dávno.

Tak som si to náramne užil, stretol sa s ním a odfotil. Samozrejme koncerty Alice Cooper a Destruction sú rovnaké sviatky.

Album z domácej scény, ktorý ťa najviac zaujal?

Marc BK: Rozhodne asi ČAD, Fermáta, Davová psychóza a Andrej Šeban.

Album zo svetovej scény?

Marc BK: Som úplne fascinovaný novinkami od Rotting Christ, Holocaust a vďaka Vášmu zineu som objavil fantastickú kapelu Phantom Pain Dogma. Dostali ma Destruction, Candlemass, Abbath, Death Angel…

Najočakávanejšia udalosť na domácej scéne v roku 2020?

Marc BK: No, osobne očakávam najviac svoje veci, či sa to podarí dať von a či nie. 😀 Na našej scéne ma kapely a projekty skôr milo prekvapujú, lebo nikdy nemám čas to sledovať, že čo bude.

Ale mám kopec kapiel u nás čo si vždy kúpim, ale málokedy viem viac ako mesiac dopredu, že idú von s novou doskou. 😀 Budem sa tešiť na každú úprimnú dosku.

Najočakávanejšia udalosť v rámci celosvetovej scény 2020?

Marc BK: Pre mňa osobne to, či sa rodina Davida Bowieho dohodne, či vydať tých 60 doteraz nevydaných skladieb alebo ich nechať tak. Milujem Bowieho a spolu s W.A.S.P. je to umelec, čo som si schopný kúpiť to isté aj trikrát.

Ale teším sa na výročné koncerty Judas Priest a vo februári, ak to klapne časovo, pôjdem na Abbatha s Vltimas. Celkom sa teším na novú dosku Helloween. Čakám zvedavo a nie nadšene.

Koncert v rámci Pumpkin United u mňa naštartoval prvýkrát záujem o nich za posledných 23 rokov. Strašne sa teším na súbor koncertov Milesa Davisa, čo bude na vinyloch po lete, reedície kapely The Knife a moc sa teším na sólovku Biffa zo Saxon.

Čo nového chystáš vo svojom pôsobisku na budúci rok?

Marc BK: S The Karnsteins máme malinkú zmluvičku s maďarským HC/Punk distrom KILL THIS na EP. To vychádza v marci. Potom sú s nimi v pláne ďalšie veci, ale všetko postupne.

Ďalej sú v pláne EP od Kolekteew (punk rock), Kladivo tyranov (D-beat/black metal), album old school heavy metalového projektu Bosorak, Jane Razor vydá nejaké dosky. Kompiláciu a minimálne dve radovky.

Tak isto pôjde von dlho očakávaný nový album legendárneho slovenského speváka Braňa “Temo” Černáka (zakladateľ Tublatanky, Metalindy a Makar Čudry, neskôr úspešný sólo umelec a dlhoročný gitarista Slobodnej Európy), čo bude podľa mňa veľká šupa a v rámci power a heavy metalu poriadne zamieša karty.

Nejaká reklamná a filmová hudba, snáď koncerty a album jednej metalovej legendy, o čom ešte nemôžem hovoriť. Samozrejme okrem toho veľa víkendov na cestách po kluboch a festivaloch.

No OK, tak to bolo všetko, ďakujem za rozhovor a prajem všetko dobré do nového roka a poprosím ťa o nejaký ten odkaz pre čitateľov.

Marc BK: Ďakujem za priestor. Prajem šťastný nový rock, veľa zdravia, nadhľadu a sebareflexie. Chodievajte na koncerty, podporujte lokálne kapely. A kapely by sa mohli stať opäť kamaráti a nielen terče na ohovárku. ROCK ON!!!

Youtube ukážky:
JANE RAZOR & Janesession: https://youtu.be/w40SUPf-aj4
Tits of Your Girlfriend: https://youtu.be/vF082SCnj5I
The Karnsteins: https://youtu.be/WBew1cDBjmg
Daggerose: https://youtu.be/T5rN0r42hJo

Linky:
JANE RAZOR & Janesession:
https://www.facebook.com/jane.razor.janesession/
https://bandzone.cz/janesession/
https://www.youtube.com/user/JANESESSIONOFFICIAL/

Tits of Your Girlfriend:
https://www.facebook.com/groups/168435339841351/
https://bandzone.cz/tits

The Karnsteins:
http://www.karnsteins.com/
https://www.facebook.com/TheKarnsteins/
https://www.youtube.com/channel/UCMq2mzXuNyO4ajIz_jg_faQ

Daggerose:
https://www.facebook.com/Daggerose/?ref=br_rs

Pali Ďuriš (Midnight Scream, MotorscreaM project)

Zdravím. Ako hodnotíš práve končiaci sa rok 2019?

 Pali: Ahoj, ubehlo to strašne rýchlo, to je taký prvotný dojem, ktorý mám s blížiacim sa koncom roka…

Fakt mám pocit, že sa asi planéta alebo aj celá galaxia točí rýchlejšie ako dakedy he he, myslím obrazne, aby ma tu niekto nevzal na nemilosť za nejaké astronomické “výskumy” he he 😉

Čo ťa príjemne prekvapilo na československej a svetovej metalovej scéne a čo ťa naopak, sklamalo?

 Pali: Fú, no pristihol som sa, že nejako pri mojich malých deťoch strácam teraz prehľad o scéne celkovo he he. Fakt minimálne sledujem novinky alebo čo sa deje, teraz ozaj len veľmi okrajovo.

Ale registrujem množstvo koncertov zahraničných aj domácich kapiel, takže každopádne to tuná nie je mŕtve.

Dáme si menšiu bilanciu:

Najvýznamnejšia tohtoročná koncertná rock – metalová udalosť na Slovensku, prípadne v Českej republike?

 Pali: Tento rok to bolo ťažké s koncertmi pre mňa, ako som už spomínal kvôli mojim malým deťom som rád, že vykryjem moje vlastné hranie-koncerty… Ale vlani som mal možnosť vyraziť do Prahy na Letňany na koncert Iron Maiden.

Videl som tú kapelu už od roku 1993 osemkrát, ale na Letňanoch to bol fantastický koncert s perfekt zvukom. Najviac ma zakilerovali bicie-zvuk Nicko McBraina… To bola kanonáda doslova… Krása, bol som veľmi spokojný.

Album z domácej scény, ktorý ťa najviac zaujal?

 Pali: Žiaľ, asi ti pokazím celú anketu he he, veľa sa odomňa teraz nedozvieš. Ak beriem aj CZ ako domácu scénu, tak výborný posledný album brnenských Titanic – Soumrak titánu a Zemetresení 2. Tož, asi všetko čo doma točím z noviniek momentálne…

Album zo svetovej scény?

 Pali: No tento rok pre mňa samozrejme moji obľúbenci Destruction a ich Born To Perish. Nebyť toho, tak aj pri tejto otázke teraz pohorím ako pochodeň he he 😀

Najočakávanejšia udalosť na domácej scéne v roku 2020?

 Pali: No pre mňa výročný koncert Midnight Scream ku 20-tim rokom od založenia. Bude to špeciálna akcia, kde budú všetci bývalý členovia, ktorí kedy hrali v kapele. Teším sa na to už teraz 😉

Najočakávanejšia udalosť v rámci celosvetovej scény 2020?

 Pali: No očakávam s napätím nový album od King Diamond a tiež reunion MercyfulFate... Žiaľ, viac ti tiež už tuná nepoviem, sorry 😉

Čo nového chystáš vo svojom pôsobisku na budúci rok?

 Pali: Chystáme s MotorscreaM Projekt nahrávku... Máme deväť vlastných skladieb, ktoré by sme radi nahrali-vydali, je to viac také osobné, než aby som očakával od toho nejaký úspech globálne alebo čokoľvek podobné… Proste si chceme tie skladby zvečniť hlavne pre nás a hrať koncerty koľko budeme stíhať, to je to naj momentálne. Hrať čo najviac naživo kde sa dá.

No OK, tak to bolo všetko, ďakujem za rozhovor a prajem všetko dobré do Nového roka a poprosím ťa o nejaký ten odkaz pre čitateľov.

Pali: Tiež ďakujem za otázky a všetkým želám, aby nestrácali pôdu pod nohami aj v ťažkých chvíľach, väčšina “vecí” je vo vašich rukách ako a čo… Opatrujte sa!

Youtube ukážky:
Midnight Scream: https://youtu.be/JS0uPs7oYDs
MotorscreaM project: https://youtu.be/FleFg_PhvQI

Linky:

Midnight Scream:
http://www.midnightscream.sk/
https://www.facebook.com/pages/Midnight-Scream/53685109311
http://bandzone.cz/midnightscream
http://www.youtube.com/user/MidnightscreamTV

MotorscreaM project:
https://www.facebook.com/MotorscreaM-project-441050476227856/

Tomáš Lazor (L4ST)

Zdravím. Ako hodnotíš práve končiaci sa rok 2019?

Tomáš Lazor: Ahoj, pre mňa osobne je to veľmi silný rok. Bol to taký rok zmien, spoznávania nových vecí, nových ľudí, nových možností. V lete som zažil dva dni s Limp Bizkit, v Košiciach, kde som si s nimi aj zaspieval a potom v Seredi, kde som im odovzdal naše demá a vymenili sme si kontakty.

S kapelou L4ST momentálne pracujeme na našom prvom EP. Pomaly nám končí pred-produkcia a pripravujeme sa na štúdio. Koncertov tohto roku bolo pomenej, keďže väčšinu času venujeme nahrávaniu, ale tie koncerty, ktoré sme odohrali, nám dodali veľa energie, ktorú využívame pri nahrávaní. Podarilo sa nám spraviť aj zopár rozhovorov, čiže v rámci toho, že sme boli tento rok viac-menej neviditeľní, to bolo vskutku obstojné.
Záver roka som zakončil koncertom Jinjer a Space of Variations, The Agonist v Bratislavskom MMC-čku. Bolo to honosné! Som rád, že sa našli organizácie, ktoré nám sem vedia pritiahnuť takéto kapely.

Čo ťa príjemne prekvapilo na československej a svetovej metalovej scéne a čo ťa naopak, sklamalo?

Tomáš Lazor: Neviem, či by som to nazval prekvapím. Skôr mi to príde ako jasná vec, že ak na sebe niekto maká, tak potom zožne aj pekné výsledky. Napríklad chlapci z HEAD2DOWN sa tento rok vyšvihli a dali turné smerom na Rusko. Toto je veľmi dobrý znak toho, že sa to dá 🙂 A kopec ďalších kapiel, ktoré sa tento rok činili si zaslúžia pochvalu za to, čo predviedli.

Sklamaný som z trendu, ktorý začal vznikať pri nových kapelách. Všetci vydávajú albumy do roka od svojho vzniku a potom o tri roky plačú, prečo to vydali. Ak chceš spraviť dobrú hudbu, musíš do toho dať dušu a veľa svojej pozornosti. Nechať to dozrieť. Nehovorím o 1-2 rokoch. Pokojne aj štyri roky a viac. Prvým albumom nezarobíš. Prvý album má ukázať to ako vážne to myslíš. Dosť ma ešte zaráža aj to, že pomaly každá druhá kapela znie zvukovo rovnako ako ich „vzory“. Ja chápem, že určitá podoba tam bude vždy a škatuľkovanie kapiel je dnes neodmysliteľná vec ak chceš niekoho niekde zaradiť, ale mňa osobne a určite aj iných nebaví počúvať niečo, čo tu už je 20 rokov. Ak to chceš hrať takto, zahraj to lepšie alebo tam daj niečo zo seba, okoreň to.

Dáme si menšiu bilanciu:

Najvýznamnejšia tohtoročná koncertná rock – metalová udalosť na Slovensku, prípadne v Českej republike?

Tomáš Lazor: Ako som spomínal. Koncert Limp Bizkit, kde som si dal feat s Fredom Durstom 😀 Nie každý deň si s nimi môžeš zaspievať a odpromovať tak aj svoju kapelu. A nie každý deň môžeš dať svoje demo kapele takéhoto formátu.

Album z domácej scény, ktorý ťa najviac zaujal?

Tomáš Lazor: Potešili ma Marturos a Laburnum Diver, ktorí vydali albumy a odohrali sme si s nimi na ich turné po Slovensku dva koncerty na východe.

Album zo svetovej scény?

Tomáš Lazor: Je ich viac. Album Macro od Jinjer je veľmi unikátny. Potom Korn dali tiež obstojný album The Nothing. O Tool sa snáď ani nemusíme baviť, to je excelentné samo o sebe.

Najočakávanejšia udalosť na domácej scéne v roku 2020?

Tomáš Lazor: Ja osobne sa veľmi teším na akciu Gojira a Korn v Bratislave. Kombinácia týchto dvoch kapiel je niečo, ako keď si dáš dobré pivo. A za tým si dáš ďalšie, ešte lepšie! Haha. No a k tomu samozrejme by bodlo vydanie nášho prvého EP, keď sa nám pošťastí 🙂

Najočakávanejšia udalosť v rámci celosvetovej scény 2020?

Tomáš Lazor:Tour Slipknotu a Behemothu je v celku ospevovaná záležitosť, čo sa týka roka 2020.

Čo nového chystáš vo svojom pôsobisku na budúci rok?

Tomáš Lazor: S kapelou L4ST máme plán jasný. Nahrávať, nahrávať a ešte raz nahrávať! Ak to pôjde podľa plánov, tak stihneme ešte aj štúdio a s tým vydanie nášho prvého EP. Samozrejme, medzitým zložiť ďalšie songy a v prípade lukratívnych ponúk odohrať nejaké koncerty.

No OK, tak to bolo všetko, ďakujem za rozhovor a prajem všetko dobré do nového roka a poprosím ťa o nejaký ten odkaz pre čitateľov.

Tomáš Lazor: Ďakujem aj ja za túto skúsenosť a možnosť podeliť sa o pár myšlienok. Pre hudobníkov by som mal odkaz, aby robili hudbu tak, akoby to bol ich život. Všetkým ostatným želám hlavne veľa zdravia, aby ste mohli chodiť na všetky koncerty po svete, ale aj tu na Slovensku a mohli tak podporiť domáce kapely, ktoré majú potenciál preraziť aj vo svete.

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/LastFourband/
https://bandzone.cz/likethewater

P.S: Za celú redakciu prajem čo najšťastnejší nový rok 2020 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *