Korben Dallas – Bazén

korben dallas bazen cover Kopukrát vo svojich recenziách chválim slovenskú metalovú scénu. Určite má však čo ponúknuť aj naša rocková scéna, vrátane tých populárnejších skupín. Tak ako aj v prípade kapely Korben Dallas a ich albumu Bazén.

Avšak to, že sa jedná o známu formáciu neznamená, že automaticky hrajú komerčnú hudbu. Hneď úvodné inštrumentálne intro Megachile Pluto ukáže, že sa táto platňa bude uberať jedinečným, alternatívnejším smerom. A presne to isté platí pre všetky ostatné skladby.

Hlavné poklady

Bez intra máme možnosť počuť 9 výborných piesní, ktoré vôbec naplno predvádzajú umeleckú slobodu a originalitu. Žiadne nezmyselné hranice, žiadna prvoplánovosť, alebo samoúčelnosť. Hudba v pravom slova zmysle.

Bohaté aranžmány, pestré songy predstavujúce to najlepšie z alternatívneho rocku, čo som za dlhú dobu počul. Album je zároveň výborne vyvážený medzi pomalšími, smutnejšími vecami – Raketa, O nás (pre mňa osobne najlepší kúsok na albume) a tými veselšími.

Z tých by som potom vypichol Trvalý Rast, alebo „najtvrdšiu“ Rovnováha. Samozrejme najtvrdšia musí byť v úvodzovkách, pretože určite nemôžete na tejto nahrávke očakávať množstvo tvrdých riffov. Zo svojich nárokov na tvrdú hudbu budete musieť razantne upustiť.

Avšak to, že som pravoverný fanúšik doom metalu a Bazén považujem za jedno z top CD tohto roka na našej scéne hovorí za všetko. Pretože ako nemajú Korben Dallas hranice v hudbe, tak tak by ich ani nemali mať fanúšikovia. A jediným kritériom by mala byť kvalita. Nedá mi ešte nespomenúť výborný a precítený vokál Juraja Benetina, ktorý sa určite musí radiť medzi najlepších slovenských spevákov.

Zhrnuté a podčiarknuté

Bazén  je jednoducho skvelý rockový album, ktorému by ste mali dať šancu.

Lineup:

  • Juraj Benetin – spev, gitara
  • Ľuboslav Petruška – gitara
  • Lukáš Fila – basa
  • Ozo Guttler – bicie

Tracklist:

  1. Megachile pluto (intro)
  2. Raketa
  3. Pošepky
  4. Závidím ti
  5. Trvalý rast
  6. Rovnováha
  7. Prístav
  8. O nás
  9. Do rany
  10. Po kúpeli

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo:Slnko Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/korbenband/
https://www.slnkorecords.sk/korben-dallas
https://www.youtube.com/channel/UCaY-1X0ixM1UuaVPWm5bJvA

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *