Pseudosapiens – Tlenie

pseudosapiens tlenie coverPunk, death a groove metal v jednom hudobnom štýle? To nie je možné!!! Nie, je to možné  – Pseudosapiens predvádzajú len to najlepšie zo spomínaných žánrov.

Prežite kritiku spoločnosti a modernej doby v plamennej eufórii slovenského metalu doprevádzaného vtipnými a pravdivými textami, drsnými gitarovými linkami ako aj dunivým čarom bicích. O nezabudnuteľný zážitok sa postarajú veľmi skúsení hudobníci.

Zrod kapely

V roku 2009 začal tento fatálny experiment, ktorý odštartovali štyria ,,homo pseudosapiensovia” z Revúcej a Tisovca. Menovite Vlado Kamoďa, Peterka “Koza” Kozel , Jaňík Musicunt (Quoličomu?) a Jozef “Falusoid” Kováč (Bloody Redemption, Gazdasgrind, Na smiech, Virtual Voyage).

Debutovali v roku 2014 – cdčkom Godfail. Netrpezlivo sme čakali na ich ďalšie dielo, ktoré vyšlo po takmer piatich rokoch.

Originálny album

Tlenie – album charakteristický perfektným výkonom hudobníkov ako aj textárov. V albume si zamilujete toľkých ľudí unášajúce deathmetalové prvky ako aj originálne texty. Piesne sú charakteristické niekoľkými odlišnými umeleckými smermi ako melodický death metal, thrash a groove.

Tvorba tejto skupiny očarí každého správneho rockera. A to predovšetkým veľmi precízne volenými akordmi ako aj farebnosťou hlasu “Falusoida”.

Je úplne jedno, či ste na diaľnici do pekla alebo na schodoch do neba, toto vám zaručene vyrazí dych a donúti vás sa zamyslieť nad textami od Hej otče, cez Vegán kanibal, až po Nekonečník. Po vypočutí albumu zatúžite po spoznaní ich ranej tvorby ako aj po formáciach, kde hrajú členovia „pseudosapiensov“.

Verdikt

Moje predsudky voči metalu v slovenskom jazyku boli vyvrátené a nikdy som nezažil tie najlepšie prvky z toľkých žánrov. Po vypočutí platne Tlenie som v momente zatúžil po ich debute. Moje odporúčanie hádam vystihne jedna veta: ,,V momente idem ich ďalší koncert!”

Lineup:

  • Jozef “Falusoid” Kováč – spev, gitary
  • Jaňík Musicunt – gitary
  • Vlado Kamoďa – gitary
  • Peterka “Koza” Kozel – bicie

Tracklist:

  1. Pseudológia
  2. Z klietky do hrobu
  3. Plameňomet
  4. Lestrukcia
  5. Prekliata rasa
  6. Vegán kanibal
  7. Hej otče
  8. Spojení ohňom
  9. Komín
  10. Nekonečník

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Slovak Metal Army

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/PSEUDOSAPIENS-209627869072339/
https://bandzone.cz/pseudosapiens/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *