Ereley – Katharsis

Ereley Katharsis coverNa českej scéne nájdeme mnoho špičkových kapiel, ktoré zatiaľ nie sú na Slovensku známe tak, ako by sa patrilo. Jednou z takých sú aj Ereley z Chebu.

V roku 2015 získali druhé miesto v súťaži Spark Fresh Blood. Ich muziku najlepšie vystihuje citát z ich oficiálnej stránky: ,,Naším cílem je hudbou žít, každý den zas a znovu, naplno.”

Mohli by sme ich zaradiť hneď do dvoch populárnych žánrov, alternative metal a progresívny metal.

Začiatky

Kapela vznikla v roku 2014. Zakladajúcimi členmi sú LaResistans a jeho mladší brat York. Ich hudba a skladby rozrazili metalové brány a rýchlosťou vetra vydali prvý, deväť skladbový debut – Katharsis. Obsadenie sa často menilo, no nás teraz bude zaujímať ich prvotná tvorba.

Originálna muzika

Muziku na Katharsis by som charakterizoval ako spojenie Slipknotu a Roba Zombieho. Piesne obsahujú agresívne, ale aj melodické party a sú skvelo vyvážené. LaResistans a ostatní vedia, kedy „pridať a kedy ubrať plyn“.

Pochvalu si zaslúžia aj pochmúrne a temné texty. Spomínaný LaResistans disponuje veľmi zaujímavým vokálom typickým hlavne pre grunge. Čo mi však trochu v piesňach chýba sú gitarové sóla.

Verdikt

 Ereley by som prirovnal k piercingom alebo tatoovaniam, dáte si jedno a chcete ďalšie, keď si vypočujete album, budete si ho chcieť pustiť znova.

Lineup:

  • LaResistans – spev, gitary, syntetizátory, programovanie
  • York – gitary

Tracklist:

  1. On The Way
  2. The Glue
  3. Things That Never Happened
  4. Leaving Shadows
  5. Soul In Chains
  6. Highlanders
  7. Decay Of Brain
  8. Dancing Hoods
  9. Figurine

Rok vydania: 2015

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.ereley.cz/
https://www.facebook.com/WeAreEreley/
https://bandzone.cz/ereley/
https://www.youtube.com/channel/UCjKgyq8GpHfQa03MxfgwXJA

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *