Annihilator – Ballistic, Sadistic

Annihilator Ballistic coverAnnihilator sú jedna z najlepších thrash kapiel posledných dekád. A rozpisovať sa o nich je nosenie dreva do lesa.

Šéf kapely Jeff Waters sa pred pár rokmi vrátil aj k spevu okrem gitary a tentokrát mu ten spev ide skvele. Už netrpí chorobou zvanou James Hetfield.

Opäť nahral všetky nástroje okrem bicích. Tie obsluhuje Fabio Allesandrini. Úprimne, keby som bol muzikant, tak by som asi nechcel byť basgitarista, alebo druhý gitarista u Annihilator. Zahrať si len na koncerte to musí byť ubíjajúce.

To ale nemení nič na tom, že Ballistic Sadistic je výborná platňa moderného, melodického a technického thrashingu. Nárez od začiatku do konca. Mimoriadne dobre zvládnuté remeslo a pokiaľ by mali kapely napríklad veľkej štvorky, alebo európskej štvorky takéto albumy po tých rokoch bolo by na scéne oveľa lepšie.

Virtuózne výkony a skvele texty. Napr. The Attitude pripomína dokonca až legendárny debut Alice In Hell. Psycho Ward patrí medzi najmelodickejšie a Iam Warfare zas medzi to najtechnickejšie. Out  With The Garbage svojou agresiou ničí a dostávam túžbu chodiť na koncertoch znovu do kotla. Ale úplne vážne to myslím.

Skvelá nahrávka, ktorá mi mierne evokuje podľa mňa najlepšie, i keď dosť zabudnuté obdobie tejto bandy, okolo platne Carnival Diablos. Vrelo odporúčam, ako všetko od týchto Kanaďanov.

Lineup:

  • Jeff Waters – spev, gitary, basa
  • Fabio Alessandrini – bicie

Hostia:

  • John Gallagher – doprovodné vokály
  • Kat Shevil Gillham – doprovodné vokály

Tracklist:

  1. Armed to the Teeth
  2. The Attitude
  3. Psycho Ward
  4. I Am Warfare
  5. Out with the Garbage
  6. Dressed Up for Evil
  7. Riot
  8. One Wrong Move
  9. Lip Service
  10. The End of the Lie

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Silver Lining Music

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.annihilatormetal.com/
https://www.facebook.com/annihilatorband
https://www.instagram.com/annihilatormetal/

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *