Necronomicon – Invictus

necronomicon invictus coverHistória tohto nemeckého thrash metalového kultu siaha až do augusta 1984, keď sa štvorica mladých nadšencov rozhodla pomenovať svoju kapelu podľa legendárnej knihy mŕtvych.

K debutovej LP s rovnomenným názvom sa prepracovali v roku 1986. Po albume v roku Screams sa na dlhý čas odmlčali a neskôr vydali demo Possesed Again.

Na scénu sa opäť vrátili piatou nahrávkou Construction of Evil až v roku 2004. Tak isto sa nevyhli mnohým personálnym zmenám a tak zo zakladajúcich členov zostal iba gitarista a spevák v jednej osobe Freddy. Kapela aj dnes pôsobí ako kvarteto.

Tento, v poradí siedmy album už bol vydaný na značke Massacre Records v roku 2012. Jeho ,re-release’ sa chopila firma Total Metal Records a obohatila ho o niekoľko bonusov.

Opäť sa v ňom snúbi divoká energia a dynamika nemeckého thrash metalu s malými vplyvmi z amerického zálivu Bay Area. Je to precízne dielo a aj keď nepôsobí prevratne, pre samotnú kapelu je to, myslím si, jeden z vrcholov ich tvorby.

Thrash metal zažíva v posledných rokoch určité oživenie. Tento žáner má zmysel pre hudobnú bezohľadnosť a energickosť. A práve tieto vlastnosti nechýbajú tomuto spolku. Vedia vytvoriť pre nich typickú akceleračnú atmosféru sprevádzanú neľútostným razantným rytmom. Zvuk je vynikajúci, akurátny k tomu štýlu.

Freddyho spev je svojský, aj keď občas pripomenie kolegov z Kreator a Megadeth. Za najvýraznejšiu skladbu na albume by som označil Bloody Bastards.

Tradičné nemecké thrashové kapely (a nie len tie) stále dokazujú, že sú aj po rokoch počúvateľné, neprestávajú hľadať nové zdroje energie pre zdanlivo vyčerpané zásoby tohto žánru a predstavujú veľkú konkurenciu.

Lineup:

  • Freddy – spev, gitary
  • Andy Gern – gitary
  • Andi Nagel – basa
  • Klaus Enderlin – bicie

Tracklist:

  1. Invictus
  2. Unleashed
  3. Bloody Bastards
  4. Thoughts Running Free
  5. Unconquered
  6. Upon Black Wings
  7. Face to the Wall
  8. Pandora’s Box
  9. Before the Curtain Falls
  10. Possessed by Evil (2011)

Bonus:

  1. Possessed Again (Unplugged)

Rok vydania: pôvodná verzia  2012, reedícia 2020

Vydavateľstvo: pôvodná verzia Massacre Records, reedícia Total Metal Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://necronomicon-online.de/
https://www.facebook.com/necronomiconofficial
https://www.youtube.com/channel/UCxFzd8nDbwB8djnre7OQtew

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *