Sodom – Genesis XIX

Sodom Genesis coverNemecká thrash  metalová formácia Sodom, jedna z niekdajšej veľkej štvorky “teutonského thrash metalu”, ovplyvnila aj mnohé blackmetalové kapely konca 80. a začiatku 90. rokov. Na scéne pôsobí už skoro tridsať rokov.

Prešla mnohými zmenami v zostave aj v štýloch. Ich legendárna nahrávka Agent Orange bola jednou z prvých trashmetalových platní, ktorá zabodovala v hitparáde.

Novinka Genesis XIX vychádza 27. novembra 2020. Je to v podstate ,,reunion album” pre gitaristu  Franka “Blackfire” Gosdzika. Ten bol členom Sodom v rokoch 1987-1989 a znova sa pripojil ku kapele roku 2018. A taktiež debutom pre bubeníka Toniho Merkela.

Pri počúvaní týchto dvanástich dravých skladieb,  je jasné prečo si Sodom udržiava status legendy. Hlavne vďaka zvukovej stabilite a spôsobu, akým hladko dokáže premiešavať štýly.

Angelripperov hlas je silná žieravina, je roky rovnako surový a drsný ako za jeho mladých čias. Blackfireove brutálne efektné gitarové riffy sem tam pripomínajú 80-te roky. A celú túto muzikantskú parádičku skvele dopĺňajú Merkelove divoké bicie.

A po vypočutí si Nicht mehr mein Land možno uveríte, že nemčina je spevný jazyk (ja viem, nie je, ale pri trashmetale to zjavne nevadí).

Na Slovensku je zvykom nazývať legendou hocikoho, tak som voči takým vyjadreniam skeptická, ale Sodomu to oslovenie právom patrí.

Lineup:

  • Tom Angelripper – spev, basa
  • Frank Blackfire – gitary
  • Yorck Segatz – gitary
  • Toni Merkel – bicie

Tracklist:

  1. Blind Superstition
  2. Sodom & Gomorrah
  3. Euthanasia
  4. Genesis XIX
  5. Nicht mehr mein Land
  6. Glock ‘n’ Roll
  7. The Harpooneer
  8. Dehumanized
  9. Occult Perpetrator
  10. Waldo & Pigpen
  11. Indoctrination
  12. Friendly Fire

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: SPV/Steamhammer

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.sodomized.info/
https://www.facebook.com/sodomized/
https://www.instagram.com/sodom_band_official/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *