Olympic – Kaťata

olympic katata cover

olympic katata coverAk si predstavím niečo pod pojmom legenda legiend, tak rozhodne Olympic sa v tej predstave objavia. Nejde to inak. Na vrchole sú od roku 1963. Spevák, gitarista a výhradný autor Petr Janda (78) rokoch pôsobí, ako by mal o tridsať rokov menej.

Ak poznáte ich tvorbu okrem skladieb Dej mi víc své lásky, Já, Okno mé lásky a podobne, tak chápete, že málo ktorá kapela prešla takým vývojom a tak dobre dokázala reflektovať na trendy ako Olympic.

Prešli beatovým, popovým, bluesovým, hard rockovým, art rockovým, new wave a dokonca aj pseudo heavy metalovým obdobím. Petr Janda je geniálny autor.

Nová platňa Kaťata patrí spolu s albumami Bigbít, Když ti svítí zelená, Ó jé a Brejle a Trilobit medzi to najmetalovejšie čo Olympic nahrali. Už v úvodnej speedovke Kaťata dunia dva kopáky a nový klávesák Pavel Březina ovláda nové zvuky veľmi dobre.

Album je temnejší, razantnejší, ale podľa mňa Trilobit neprekonal. Ale to je môj osobný názor. Pre mňa najlepšie skladby sú Pálím tvář, Hádky a Bouře. Zvuk ako vždy skvelý a album je rozhodne poctivé a s nadhľadom. Čo je cítiť aj na textoch.

Rozhodne sa oplatí kúpiť.

Lineup:

  • Petr Janda – spev, gitara
  • Pavel Březina – klávesy
  • Milan Broum – basa
  • Martin Vajgl – bicie

Tracklist:

  1. Kaťata
  2. Pálím tvář
  3. Hádky
  4. Ach
  5. Erika
  6. Řekla jsi…
  7. Pádím
  8. Šrám, co se nezahojí
  9. Hejá
  10. Bouře
  11. Nemám páru

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Supraphon

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.bestia.cz/olympic/
https://www.facebook.com/skupina.olympic/
https://www.youtube.com/user/skupinaOLYMPIC
www.instagram.com/skupina_olympic_official/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *