My Dying Bride – Macabre Cabaret (EP)

my dying bride macabre cover

my dying bride macabre coverLegenda doom metalu My Dying Bride sa tento rok vrátila na scénu  s albumom The Ghost of Orion. 19. novembra vydávajú jeho ,,pokračovanie“ – EP Macabre Cabaret.

To obsahuje tri nové piesne a ako bonusovku Orchestral Shore, čo je zaujímavá prerábka You Broken Shore zo spomínaného The Ghost of Orion.

Titulná pieseň začína dokonale, je depresívna a strašidelná. Ťažké basy, silné riffy a Aaronove nezameniteľné vokály navodia tú správnu desivú atmosféru.

Pomalá a temná nosná melódia je strhujúca a aj napriek svojej dĺžke (10 minút) nezačne nudiť. Len tak na okraj, Macabre Cabaret mi gotickými tónmi klávesov pripomenul film Deviate srdce.

Druhá, Secret Kiss začína skvelou Andrewsovou gitarou a tá tvorí aj ďalej hlavný prvok celej skladby. A Purse of Gold and Stars začína klavírom a znie takmer mäkko, je dosť odlišná od predošlých, Aaronove hovorené slovo a jemné prechody melódií vytvárajú zaujímavé obrazy v mysli poslucháča.

Napriek tomu, že na EP sú len tri skladby, stojí za to a na malom priestore ukazuje, aká dobrá kapela My Dying Bride je. Fanúšik rozhodne neobanuje, ak si fyzický album kúpi a nie len kvôli bonusovke, ktorá sa nachádza len tam.

Lineup:

  • Aaron Stainthorpe – spev
  • Andrew Craighan – gitary
  • Neil Blanchett – gitary
  • Lena Abé – basa
  • Shaun Macgowan – klávesy, husle
  • Jeff Singer – bicie

Tracklist:

  1. Macabre Cabaret
  2. A Secret Kiss
  3. A Purse of Gold and Stars

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Nuclear Blast

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.mydyingbride.net/
http://www.facebook.com/MyDyingBrideOfficial/
http://www.instagram.com/mydyingbride_official/
http://www.nuclearblast.de/mydyingbride/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *