Jane Razor & Janesession – Ja to dám! (2013-2016)

jane razor janesession cover

jane razor janesession coverGlam metalová, dnes už pre niekoho legenda Janesession, bola svojho času veľmi populárna kapela na Slovensku a v Čechách. Úprimne, pri ich anglicky spievaných albumoch som to až tak úplne nechápal, ale nabehnutím na slovenský jazyk sa dostali aj do mojej zbierky. Ich EP High Five som hrdo vlastnil aj ja. V ľuďoch vyvolávali buď nekritický obdiv, alebo bezhraničnú nenávisť.

Niekedy v polovici tohto desaťročia sa to všetko zmenilo a Janesession doslova zmizli. Občas koncerty, občas singel, alebo klip. No po starej popularite a tvrdej práci ani stopy.

Minulý rok kompilácia EP a singlov z rokov 2003 – 2008 a ináč nič.

Ďalším dôkazom, že to ešte stále úplne nezabalili je aktuálna kompilácia Ja to dám! (2013-2016), ktorá vychádza aj na CD. Obsahuje úplne všetky skladby v slovenskom jazyku, ktoré Janesession nahrali za trojročné obdobie. A musím povedať, že sa to počúva ohromne.

Takto zoradené za sebou je počuť, že to sú hitmakeri a v tomto období sa dostali na skladateľský vrchol. Agresívny vokál Jane Razor mi evokuje kapelu Girlschool a hudba už dávno postráda vplyv Judas Priest a Van Halen ako tomu bolo v dobe najväčšej slávy. Tu je definovaný zvuk kapely v najlepšej forme.

Medzi najlepšie veci rozhodne patria Ja to dám, 10 (obe verzie), Generation Sick Sick Sick, Všetci sme Zombies a úžasný pop v skladbe Tanec.

Zvuk nahrávky je príjemne rockový a obal dostatočne sexy. Tak prečo sa nevrhnúť na túto nahrávku a užiť si rock’n’roll? Ja to v prípade tohoto albumu budem robiť často.

Lineup:

  • Jane Razor – spev, doprovodné vokály
  • Radoslav Nedbálek – doprovodné vokály
  • VH-One – basa
  • Marc B.K. – gitary, basa, bicie, doprovodné vokály

Tracklist:

  1. Intro
  2. Moje mesto
  3. Typický chlap
  4. Xicht
  5. Ja to dám
  6. Možné aj nemožné
  7. 10 (SK version)
  8. 10 (Engl. version)
  9. Generation Sick, Sick, Sick
  10. Všetci sme zombies
  11. Tam to všetko začína
  12. Tanec

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Mars Group

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/jane.razor.janesession
https://bandzone.cz/janesession

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *