Jon Schaffer je vo väzbe

Gitarista Iced Earth a  Demons & Wizards – Jon Schaffer, podozrivý z účasti na  ,,protrupovských“ výtržnostiach v americkom Kapitole, sa 17. januára sám prihlásil na polícii v okrese Hamilton.

jsch

Momentálne je zadržaný ako federálny väzeň. V najbližších dňoch sa bude rozhodovať, či bude prepustený na kauciu, alebo si počká na súd vo väzbe. FBI ho viní aj z toho, že na policajtov zaútočil kapsaicínovým sprejom.

Členovia Iced Earth násilnosti v Kapitole ostro odsúdili: ,,Absolútne odmietanie a nepodporujeme výtržnosti alebo násilne činy, ktoré v budove Kapitolu 6. januára spáchali výtržníci. Dúfame, že všetci páchatelia budú postavení pred súd a budú sa zodpovedať z toho čo vykonali“ – pod vyhlásenie sa  podpísali spevák Stu Block, basák Luke Appelton, gitarista Jake Dreyer a bubeník Brent Smedley.

Čiže nad budúcnosťou kapely visí otáznik.

Od násilnosti sa dištancovala aj kapela Blind Guardian. ,,Sme hlboko šokovaní a myslíme na zosnulých. Vyslovene sa dištancujeme od akéhokoľvek násilia bez ohľadu na to, či je použité voči inštitúciám alebo osobám…“ – uviedli.

Demons & Wizards sú spoločným projektom Jona a Hansiho Kürscha.

Zdroj: Blabbermouth, Ilustračná foto: Florian Stangl, https://www.flickr.com/photos/stanglnator/8334616630/in/set-72157632405430534

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *