Suzi Quatro – The Devil In Me (dvojrecenzia)

Suzi Quatro The Devil In Me coverSuzi Quatro je dnes už legendárna a jednoznačne neprehliadnuteľná rocková dáma. Jej pesničky ma formovali od detstva, ten typický drsný vášnivý hlas ma pred rokmi upútal a jej If You Can’t Give Me Love alebo Stumblin’ In budú vždy pre mňa znamenať niečo viac.

Neprekvapuje, že táto dáma je stále plná energie a minimálne zaujímavých nápadov. 26. marca 2021 vychádza jej novinka The Devil In Me, kde spolupracuje so svojim synom Richardom Tuckeyom. A spolupráca sa, podľa mňa, vydarila.

Hneď je jasné, že toto nebude len niečo do počtu, naopak, album je plný výborných, prepracovaných skladieb. Už titulná pieseň vás utvrdí v tom, že Suzi je stále vo výbornej forme. Parádna rocková atmosféra vás vráti do sedemdesiatych rokov. Drsná drásavá gitara, typický zastretý hlas a húpavé rytmy naladia poslucháča do tej správnej nálady.

Bluesová Love‘s Gone Bad alebo jemná In The Dark s výrazným klavírom a zaujímavým saxofónom, tomu dodajú to správne korenie a predstavia Suzi aj z iného pohľadu, trocha rojčivého a zádumčivého.

Hudba na albume mi privodila pekný návrat v spomienkach do mladosti, keď mojim jediným problémom boli testy z programovania a sobotné diskotéky. A verím, že určite zlepší náladu aj niekomu, kto nie je fanúšik Suzi Quatro.

Lineup:

Suzi Quatro, Richard Tuckey

Tracklist:

  1. The Devil In Me
  2. Hey Queenie
  3. Betty Who?
  4. You Can‘t Dream It
  5. My Heart And Soul (long version)
  6. Get Outta Jail
  7. Do Ya Dance
  8. Isolation Blues
  9. I Sold My Soul Today
  10. Love‘s Gone Bad
  11. In The Dark
  12. Motor City Riders

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: SPV/Steamhammer

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.suziquatro.com/
https://www.facebook.com/groups/476131566424169
https://open.spotify.com/artist/15jHZ1EZwmm2QDjKctvqJQ/

Hodnotenie: 5/6

Autor Thomas Kai

Príslušníčky nežnejšieho pohlavia v 20 storočí sa postupne začali emancipovať. Získali volebné právo, lepšie zamestnania atď… Výnimkou nebola ani rocková muzika. Medzi najslávnejšie ,,rockové dračice“ patrí nepochybne americká spievajúca basgitaristka Suzi Quatro.

Suzi najlepšie roky zažila hlavne v 70-tkách, keď sa preslávila hitmi ako Can the Can, Devil Gate Drive…. A ako sa sluší a patrí na poctivú rockerku aktívna je až do dnešných čias. 26. marca vydala už 18. album The Devil In Me. Podobne ako na predošlom No Control (2019), aj na tom s ňou spolupracoval jej syn Richard Tuckey.

Osobne som ho do prehrávača vkladal trochu s obavami. Predsa Suzi už ma svoje roky, tak som nevedel čo od toho očakávať. No ale hneď prvá  a zároveň titulná vec jasne ukazuje, že Suzi stále dokáže spraviť kvalitnú rockovú skladbu. Začne kvalitným riffom a potom sa to cele rozbehne. Richard a Suzi tentokrát prišli s veľmi vydarenými riffmi (Hey Queenie, You Can’t Dream It…).

Ale album nebude iba o rockovej muzike, nájdeme tam aj pomalé, a tak trochu atmosférické kúsky – Love‘s Gone Bad, In The Dark…  Nie sú vyslovene zlé, ale poslucháčov očakávajúcich ,,rockovú jazdu“ môžu trochu nudiť.

Album sa však určite oplatí vypočuť. Určite ho ocenia aj tí, ktorí nepoznajú spomínané Suzine hitovky.

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *