Tortuga – Deities

Tortuga Deities coverPoľská metalová scéna, až na Behemoth,je pre mňa neznáma asi ako ženské práva pre poľských politikov.

A tak naraziť na kapelu, čo hrá skladby podľa Lovecrafta, bola dvojnásobná výzva. Tortuga, psychedelic stoner/doom metalová kapela, vznikla v roku 2016 a doteraz vydala dva albumy.

Pre mňa bola novinkou a aj zvláštny štýl, ktorý hrajú mi bol nový. Ale tá svojrázna zmes psychedelického rocku a doom metalu ma zaujala. Druhá platňa Deities vyšla začiatkom roka 2020 a obsahuje sedem prepracovaných skladieb.

Parádne temné melódie, zaujímavé aranžmány, hovorené slovo a depresívny spev, gitarové riffy plné dobrých nápadov. Tá správna dávka zimomriavok rozhodne dostane poslucháča do primeranej nálady.

Album vás vtiahne do Lovecraftovského sveta, kde nebezpečenstvo prichádza z vesmíru, nečakané, nepoznané a desivé svojou inakosťou. Tajomní prastarí bohovia čakajú na dne mora na prebudenie, aby zničili svet, ktorý nechápu a nenávidia.

Niečo vo vás začne túžiť pridať sa medzi tých, čo zvrátené ale stále spiace zlo uctievajú drsnými obradmi s ľudskými obetami, sami seba presvedčíte, že si zaslúžime byť zničení a budete netrpezlivo očakávať návrat krutých bohov z dávnych čias.

Deities ma naozaj bavil a nebolo to len kvôli tomu, ako veľmi žeriem Lovecrafta.

Lineup:

  • Kłosu – spev, gitary, klávesy
  • Bablo – gitary, vokál
  • Heszu – basa
  • Marmur – bicie

Tracklist:

  1. Shining Sphere (instrumental)
  2. Esoteric Order
  3. For Elizard
  4. Defective Mind Transfer (instrumental)
  5. Black Pharaoh II
  6. Trip
  7. Galeón de Manila

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/tortugapl/
https://www.instagram.com/tortuga_band/
https://tortugapl.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/channel/UCqiuOBvEyfb2kWUl1OWrPjg/

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *