David Readman (Pink Cream 69, Voodo Circle… ) – ,,Album  Medusa vyjde na jeseň tohto roku…”

Davida Readmana určite všetci poznáte ako speváka kapiel Pink Cream 69 a Voodoo Circle, no jeho aktivity sa rozhodne neobmedzujú na tieto dve formácie. Aktívne pracuje na množstve projektov a tento rok sa pustil do druhého sólo albumu. Ako vznikol tento nápad a či bude tento rok aj niečo nové od Pink Cream 69, poprípade Voodo Circle, sa dozviete v tomto rozhovore.

Zdravím David. Tento rok vydáš svoj druhý sólo album Medusa. Od kedy si na ňom začal pracovať?

David Readman: Čauko. Začalo to kvôli šialenému nápadu pri tvorení môjho kanálu na Youtube. Začali sme teda pred mesiacom. Máme zloženú väčšinu skladieb, všetko sa bude diať online.

Mohol by si vymenovať muzikantov, ktorí na ňom pracovali?

David Readman: Momentálne sú to bubeník Bodo Schopf (Schenker), gitarista Laki Ragazas, basák Alex Jansen a klávesák Julien Spreuteles! Ale v ďalších skladbách budú aj iní ľudia – 10 rôznych bubeníkov!

Skús svojimi slovami opísať jeho hudobný obsah.

David Readman: Má to všetko, čo ma ovplyvnilo počas mojej speváckej histórie, skladby budú melodické a zároveň heavy. Veľa z nich som zložil s Julienom, takže v nich bude aj veľa klávesov!

Kde si čerpal inšpiráciu na texty?

David Readman: Každú skladbu beriem tak, ako príde, počujem jej ,,feeling“ a napíšem skladbu v tomto štýle. Naozaj nikdy nečerpám inšpiráciu z televízie alebo niečo podobné.

Si známy hlavne ako spevák Pink Cream 69 a Voodoo Circle. Budú sa niesť skladby v duchu týchto kapiel alebo pôjde o úplne odlišný materiál?

David Readman: Určite, bude tam aj kúsok Pink Cream 69, keďže som pre nich zložil veľa skladieb.

Vedel by si už povedať konkrétny dátum vydania?

David Readman: Singel Shelter from the Storm vydáme na Youtube 2. apríla 2021 spolu s jeho videoklipom. Album  Medusa vyjde na jeseň tohto roku, usilovne pracujeme na jeho dokončení a budú ďalšie tri single s videoklipmi.

David Readman

 Máš v pláne tento rok aj nejaké ďalšie aktivity? Či už s Pink Cream, Voodoo Circle alebo niečo iné?

David Readman: Áno, momentálne pracujeme aj na novom albume Pink Cream 69, ale je to veľmi zvláštna doba, takže sa nemôžeme stretávať.

Myslíš si, že je šanca, aby sa tento rok svet vrátil do normálu?

David Readman: V žiadnom prípade, príliš veľa ľudí zarába príliš veľa peňazí, tvrdím, že tak o 5 rokov.

 Porozprávaj svoj hudobný príbeh, aké boli tvoje začiatky a postupná premena na hyperaktívneho speváka?

David Readman: Začal som na gitare, až kým som si neuvedomil, že ako spevák mám väčšiu šancu získať prácu a nahrávaciu zmluvu. Pred odchodom do Nemecka v roku 1994 som skúsil viacero kapiel, žil som tam asi 24 rokov, kým som prišiel do Holandska. Cez víkendy som bol väčšinou na cestách a hrával po festivaloch na celom svete. Muzika bola pre mňa výbornou vecou.

Na stránke metal-archives.com svieti v súčasnosti pri tvojom mene 8 aktívnych projektov (ak nepočítame tvoj pripravovaný sólový album). Ako sa toto všetko dá zvládať?

David Readman: Rozhodne to nie je žiaden problém, ale určite to môže byť niekedy trochu hlúpe a zažil som aj problémy so spoluhráčmi. Ale vlastne všetko je to o zábave a hraní. 😉

OK, veľmi pekne ďakujem za rozhovor a poprosím ťa o nejaký ten odkaz pre čitateľov.

David Readman: Ďakujem za prečítanie, nezabudnite si pozrieť môj Youtube kanál a uvidíte, čo som robil posledných 20 rokov! Vďaka!

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.davidreadman.com/
https://www.roomexperienceofficial.com/
https://www.facebook.com/roomexperienceofficial/
http://www.pinkcream69.de/
https://www.facebook.com/PinkCream69Official/
https://www.youtube.com/channel/UCxAdCRmoG7Z18Jr6VP06w6Q

Foto David Readman: https://www.metal-archives.com/artists/David_Readman/8294, Obrázok v strede: Reprofoto Youtube/David Readman – WANNA HEAR YOU ROCK!

One thought on “David Readman (Pink Cream 69, Voodo Circle… ) – ,,Album  Medusa vyjde na jeseň tohto roku…””

  1. V pôvodnej verzií bolo uvedené, že D. Readman chystá prvý sólo album. Chystaná sólovka Medusa však bude druhým sólo albumom. Za chybu sa ospravedlňujem.

    Thomas Kai – admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *