Mammoth WVH – Mammoth WVH

Mammoth WVH coverNa debutovú platňu projektu Mammoth WVH sa dlho čakalo. Mammoth WVH je sólový album Wolfganga Van Halena, syna nedávno zosnulého Eddieho Van Halena – jedného z najlepších gitaristov rockových a metalových dejín. V poslednej etape legendy Van Halen sám Wolfgang obsluhoval basu.

Marketingovo je táto nahrávka dobre zvládnutá. Wolfie nahral všetko úplne sám. Názov Mammoth WVH evokuje pôvodný názov formácie Van Halen, keď sa z  Mammoth premenovali na Van Halen doslova o päť minút dvanásť, pred podpísaním zmluvy s Warner (na radu Geneho Simmonsa z Kiss). Samozrejmosťou je aj skvelý obal. Klipov už je tiež dosť.

Štýlovo ide o moderný hard rock, ktorý mi trochu pripomína jednoduchšie poňatie kapiel Audioslave a Velvet Revolver. Všetko správne a na svojom mieste, ale tak nejak tomu chýbajú gule. Píše sa mi to ťažko, keďže Van Halen sú moja srdcovka.

Úvodná skladba Mr.Ed odštartuje skutočne veľkolepo. Úžasná pecka, ktorá doslova nemá chybu. Ďalšie dve Horribly Right a Epiphany bavia skoro rovnako, ale postupne album skĺzava do nudy a jednotvárnosti. Záverečná Distance, sa vymyká. Tá je asi najslávnejšia a je venovaná Eddiemu.

Je skvelé, že sa Wolfgang chce postaviť na vlastné nohy. Som presvedčený, že sa mu to vďaka podpore fanúšikov Van Halen podarí, ale chcelo by to kapelu a pohľad ďalších osobností. Takto to bude len album, ktorý vďaka médiám zvíri vodu a potom sa na neho zabudne. Do budúcna držím palce.

Lineup:

Wolfgang Van Halen – spev, všetky nástroje

Tracklist:

  1. Mr. Ed
  2. Horribly Right
  3. Epiphany
  4. Don’t Back Down
  5. Resolve
  6. You’ll Be The One
  7. Mammoth
  8. Circles
  9. The Big Picture
  10. Think It Over
  11. You’re To Blame
  12. Feel
  13. Stone
  14. Distance (*Bonus Track)

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: EX1

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.mammothwvh.com/
https://www.facebook.com/MammothWVH/
https://www.youtube.com/channel/UCIzomCKpD_K71FGHvoljNFg/

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *