Eastern Metal Attack – Mordum, Stabbed, Black Light; 11.9.2021; U Koňa – Košice

V sobotu, na ktorú pripadol smutne preslávený dátum, bol tiež naplánovaný útok. Našťastie bol metalový. Jeho stratégiu zosnovali košické kapely, plné hviezdnych osobností – Mordum, Stabbed, Black Light a ako pomyselné bojisko si vybrali pub U Koňa.

Metalová ofenzíva prilákala asi 100 ľudí. Hralo sa vonku, pred kulisami sídlisk Furča a Ťahanovce.

Ako prví sa pred nich postavili Mordum. Tridsaťročná história tejto kapely je plná udalostí a zmien. Jediným pôvodným členom je gitarista Roman.

Do novej zostavy si pozval ostrieľaných veteránov Ľuba a Roba z ešte staršej legendy Contempt. Obaja majú bohaté skúsenosti aj z iných spolkov a projektov (Achnaton, Bread, Feast Of Rotten Corpses, Infer, Machina Baphometa).

Zazneli skladby z debutového albumu ,And What Is The Truth’, z pripravovanej novinky ,Seven’ a zopár songov aj od spomínaných Contempt. Ako inak, bola to kvalitná a kompaktná deathmetalová nálož a pribúdajúci súmrak jej pridal na atmosfére. Ohlas bol veľký, v publiku sa dobre bavila staršia, ale aj o dosť mladšia generácia.

mordum

Zotmelo sa, a ako druhí prišli na pódium Stabbed, ktorí vznikli v roku 2016. Gitarista Ivan Babilonský je jedným z workoholikov našej scény. On a členovia tohto kvarteta sú známi zo slávnych zoskupení ako Obliterate, Nostrum, Ataraxia, V13ault, Ortomen, či Alma Persona.

Odzneli staršie veci, ale aj nové songy z hororového EP ,Irena’ o žene, ktorá rázne riešila svoje súkromné problémy. Diváci hlasno ocenili ich moderný death metal a nasadenie.

Agresívnu metalovú expanziu dokončili Black Light, ktorí sú na scéne od roku 2014. Vekom najmladšia kapela akcie svojím thrash/deathom spestrila vydarený večer.

Rýchle tempá, veľká agresivita a ničivý rev ešte viac vystupňovali skvelú atmosféru a zožali najväčší úspech. Ich playlist zahŕňal kompozície z úspešného EP ,Firestealer’. Mne osobne svojím štýlom, show a vizážou pripomínali thrashový kult Kreator z 80. rokov.

black light

Zhruba o 22.00 bol koniec a nadšené publikum sa mohlo ísť zahriať k baru. Košický kovový útok otvoril zaprášené hrobky metalu a všetky tri kapely potvrdili svoj elitný status.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *