Leader Savatage Jon Oliva má problémy so zákonom

John Nicholas „Jon“ Oliva (Savatage, Jon Oliva’s Pain, Trans-Siberian Orchestra) bol začiatkom minulého týždňa zatknutý na západnom pobreží Floridy. Dôvodom bolo šoférovanie pod vplyvom alkoholu a držanie zakázanej látky.

savatageWebová stránka väzenia v okrese Pasco ukázala, že 62-ročný hudobník bol zatknutý 30. septembra  o 03:43 a o približne o hodinu (1. októbra) ho prepustili  na kauciu.

Polícia obvinila Olivu z prechovávania kokaínu, čo je zločin a prechovávania DUI, čo je priestupok.

Podľa správy floridskej diaľničnej hliadky, krátko pred 01:00 miestneho času v okrese Pasco na Floride reagovala polícia a EMS na haváriu jedného vozidla na americkej Hvy 41 (SR-45).

Zodpovedný dôstojník vo svojej správe napísal: ,,Keď som dorazil na miesto, vodič vozidla bol mimo svojho pickupu, ktorý kontrolovala EMS. Všimol som si vážne poškodenie v prednej časti vozidla. Pri bočnom náraze do stromu boli strhnuté dvere na strane spolujazdca. Vodič bol pán Oliva. Na mieste, kde ho EMS kontrolovala omdlel a spadol na zem. Z toho dôvodu bol pán Oliva prenesený do nemocnice.“

Ďalej pokračuje

Na mieste činu som vykonal súpis. Vo vozidle som našiel som dve prázdne fľaše vodky a taktiež aj malé priehľadné vrecúško s neznámou bielou látkou. Tá bola pozitívne testovaná na kokaín. Číre plastové vrecko s neznámou bielou látkou sa nachádzalo priamo v priestore pred dverami na strane vodiča.”

Potom som telefonicky hovoril so svedkami. Prvý svedok s ktorým som hovoril mi povedal, že išiel na sever po Hwy 41 (opačne ako pán Oliva) a sledoval ako vozidlo vošlo do svojho jazdného pruhu, potom mimo vozovku a počul hlasné rany. Uviedol, že otočil svoje auto a šiel skontrolovať vodiča. Videl pána Olivu za volantom.

Potom som hovoril s ďalším svedkom, ktorý býva priamo cez ulicu, kde sa nehoda stala. Povedal mi, že pracoval vonku, keď sa nehoda stala. Išiel k nehode a videl, ako sa z vozidla dymí a vodič je na svojom mieste. Pokúsil sa dostať preč kvôli fajčeniu.

Podľa jeho slov sa vo dverách vodiča nachádzala ďalšia prázdna fľaša vodky. Povedal vodičovi aby ju vyhodil, pretože to nevyzerá dobre. Vodič neustále hľadel na svoj telefón.

Spomínaný dôstojník potom navštívil J. Olivu v nemocnici. Oznámil mu, že bude trestne stíhaný pre jazdu pod vplyvom alkoholu.

Jon Oliva

Reakcia J. Olivu

Samotný J. Oliva sa priznal k šoférovaniu ale odmieta to, že požil alkohol alebo iné látky.

O vrecku kokaínu uviedol: ,,Niekto mi to dal na moje narodeniny“. Na otázku, či užíva kokaín odpovedal: ,,Bavím sa tým“.  A priznal, že kokaín je jeho.

Vyšetrenie na prítomnosť alkoholu dopadlo pozitívne.

Foto Savatage: Frank Schwichtenberg, CC BY-SA 3.0, Wikimedia; Foto Jon Oliva: Frank Schwichtenberg, CC BY-SA 3.0, Wikimedia

Zdroj: https://lnk.sk/pyh9

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *