Running Wild – Under Jolly Roger

running wild under jolly cover

running wild under jolly cover Under Jolly Roger od Running Wild je doslova definícia podžánru heavy metalu zvaného ,,pirátsky metal“. Klasika nad klasiky.

Album, ktorému by som mohol dať desať zo šiestich a bolo by málo. Nahrávka, ktorú keby RW zahrali na koncerte komplet, tak by asi nikoho neurazili.

,,Wildi“ sa ocitli na rázcestí

Satanský imidž teenagerov im nik neveril a Venom mohli byť v heavy metale len jediní. Predaje išli síce rýchlo hore, ale chcelo to viac. Rock ‘N‘ Rolf bol fandom komplexnejšej hudby. V tomto našiel partnera v Majkovi.

Na jednom kapelnom stretnutí zistili, že ich najobľúbenejšia kniha v dospievaní bola u všetkých rovnaká. A to Ostrov Pokladov od Roberta Louisa Stevensona.

Nová éra

Pirátska tematika bola na svete. Pre kapelu až doposiaľ najlepšia platňa. Žiaľ pre pôvodných členov Borisa a Hascheho posledná. Dokonca už nešli ani na turné.

Úvodná Under Jolly Rodger je hymna kapely a obrovský hit. Ak by ste mali vybrať čo pustiť človeku čo od nich nikdy nič nepočul, bude toto asi tá správna skladba. Beggar Night sa hudobne nesie v black metalovom duchu ako Mordor na Branded And Exiled.

V Diamonds Of The Black Chest, Raise Your Fist, Raw Ride počuť príchuť Judas Priest a War In The Gutter akoby bola rýchlejšia sestra úvodnej hymny. Záverečná Merciless Game je tak trochu návrat k speedovkám z prvých platní.

Verdikt

Tomuto albumu nie je vôbec čo vytknúť. Obal, podobizeň kapely, produkcia, výkony a fenomenálny songwriting. Za plný počet.

Lineup:

  • Rock ‘n’ Rolf – spev, gitary
  • Majk Moti – gitary
  • Stephan – basa
  • Hasche – bicie

Tracklist:

  1. Under Jolly Roger
  2. War in the Gutter
  3. Raw Ride
  4. Beggar’s Night
  5. Raise Your Fist
  6. Land of Ice
  7. Diamonds of the Black Chest
  8. Merciless Game

Rok vydania: 1987

Vydavateľstvo: Noise Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.running-wild.net/
https://www.facebook.com/runningwildmusic
https://www.instagram.com/runningwildmusic/
https://runningwild.bandcamp.com/

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *