Rage – Reign of Fear

Rage Reign cover

Rage Reign coverLegendárna nemecká úderka Rage patrila medzi pár kapiel skutočného power metalu, ktoré exitovali v Európe do polovice 90-tok. Teda hudobne išlo o to, čo sa dnes volá US power metal.

Neviem odkiaľ prišlo toto škatuľkovanie, ale jedného dňa v polovici deväťdesiatych rokov do kolonky power metal zapadalo všetko. Dnes dokonca aj kapely, čo určite nie sú power a niekedy ani metal.

Po vydaní debutu Prayers Of Steel títo chlapci (ešte pod názvom Avenger) chceli mierne zvážnieť. Začať robiť všetko poriadne.

Prvá vec bola zmena názvu. V UK totiž bola N.W.O.B.H.M. formácia Avenger. Takže podobne ako iní, ,,Peavyho chlapci” siahli po názve z pesničky od Judas Priest. I keď rozhodne nie tej najvážnejšej pesničky od Priest.

Album Reign of Fear  je vyzretý masaker. Dominujú mu už vtedy fenomenálne bubny svetobežníka Jorga Michaela (Stratovarius, Running Wild, Mekong Delta…) a hysterický spev Peavyho. Práve tento druh spevu mám od neho najradšej. Dodnes ma mrzí, že v období so Smolskim ho prestal úplne používať.

Skvelý zvuk a ninja na obale. Osemdesiatky ako vyšité. Tu nemôžete šliapnuť vedľa. Jednoznačne najväčší hit album sa stala skladba Suicide, ktorá dodnes nemôže chýbať na koncerte rovnako ako Prayers Of Steel z debutu. No moja najobľúbenejšia je stejne Hand Of Glory.

Útok na hudobnú špicu započal a tu už naozaj nie je čo vytýkať.

Lineup:

  • Peter “Peavy” Wagner – spev, basa, akustické gitary
  • Thomas Grüning – gitary
  • Jochen Schröder – gitary
  • Jörg Michael – bicie

Tracklist:

  1. Scared to Death
  2. Deceiver
  3. Reign of Fear
  4. Hand of Glory
  5. Raw Energy
  6. Echoes of Evil
  7. Chaste Flesh
  8. Suicide
  9. Machinery

Rok vydania: 1986

Vydavateľstvo: Noise Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.rage-official.com/
https://www.facebook.com/RageOfficialBand
https://www.facebook.com/Peavy-Wagner-101631338638748/
https://www.instagram.com/RageOfficialBand/
https://www.youtube.com/channel/UC_ETohsfT1X0H1pbWdFxq3w

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *