Sik Salvation – The Death Manifest

Sik Salvation The Death cover

Sik Salvation The Death coverLukáš ,Zeus’ Trón (Merged In Abyss, Iria) a Martin Pazdera (Bloody Cherry, Gloom) po roku opäť spojili svoje sily pod vlajkou Sik Salvation a vydali debutový album The Death Manifest.

Tentokrát by som mohol nahrávku označiť tak trochu za prešovsko – košický projekt. Pod kotlom prikúrili významní hostia a ostrieľaní kozáci. Juraj Handzuš (Perversity), Marek Kaščák (Stabbed), Martin ,Henych’ Lukáč (ex – NomenMortis), Ľubo Lokša (Mordum, Contempt) a v štúdiu pomohol Nihil (Iria, Khadaver).

Nové dielo mi občas pripomína legendárny Death v ich začiatkoch, ale aj raný Slayer. Všetko totiž súvisí so všetkým. Páči sa mi celkový zvuk a výrazná basgitara. Album sa znovu húževnato derie ku koreňom smrtiaceho kovu.

Podľa slov samotných členov Sik Salvation je tento manifest verejné vyhlásenie programových zásad, poctou všetkým kapelám, ktoré hrajú SWEDM (dokazuje to aj použité outro od Entombed) a je venovaný L – G Petrovovi (R.I.P. 2021).

Ten, spolu so šialencom Perom ,Dead’ Ohlinom (R.I.P. 1991, do dejín rockového randálu vstúpil ako vokalista nórskych blackmetalových podpaľačov Mayhem) založil skupinu Morbid, ale bol známy predovšetkým ako dlhoročný člen už spomínaných Entombed. Určite obaja by mali radosť z old school štýlu Sik Salvation.

Myslím si, že vydarené debutové EP Forever Ceased To Be… z minulého roku, ktoré bolo predzvesťou full albumu, splnilo svoju úlohu. Kombinácia ,koňarov’ a ,vraňarov’ vdýchla starej smrti nový život a naplnila svoj ideový program.

Lineup:

  • Martin Pazdera – spev
  • Lukáš Trón – basa, gitary, bicie, doprovodný vokál

Hostia:

  • Juraj Handzuš – vokál (2)
  • Ľubo Lokša – gitarové sólo (3)
  • Martin Lukáč – text (4)
  • Marek Kaščak – vokál (7)

Tracklist:

  1. Introt (instrumental)
  2. Gravewomb
  3. Deathsoul
  4. In This Chapel of Blood
  5. Forever Ceased To Be…
  6. Impending Funeral
  7. Cremator
  8. The Death Manifest

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Independent

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/siksalvationofficial
https://siksalvation.bandcamp.com/releases
https://www.instagram.com/siksalvation_official/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *