Novinky z prostredia interpretov Cannibal Corpse, Avatar, Freebird, F.P.B.

Bubeník Cannibal Corpse sa pripojil k hard rockovej kapele Umbilicus

31.12.2021

UmbilicusBubeník Paul Mazurkiewicz (Cannibal Corpse), gitarista Tayleor Nordberg (Inhumman Condition, The Absence), basák Vernon Blake (Anarchus) a spevák Brian Stephenson (Fore, Old James) sa spojili v novej kapele Umbilicus. 

,,Umbilicus vznikli v lete 2020. Našou spoločnou ideou je láska k rock and rollu z konca 60-tok, 70-tok a začiatku 80-tych rokov….“ hovorí Mazurkiewicz.

,,Posledných 20 rokov počúvam známe kapely ako Grand Funk [Railroad], Bad Company a Steppenwolf a taktiež nie príliš známe bandy – Sir Lord Baltimore a Lucifer’s Friend. Čim viac som ich počúval, tým viac som chcel hrať takúto hudbu..“  – ďalej dodáva.

Umbilicus momentálne dokončujú piesne pre debutový album.

Linky:
https://www.facebook.com/Umbilicusfl/
https://www.instagram.com/umbilicus_official/

Zdroj: https://lnk.sk/tbm5

Avatar – nový singel

31.12.2021

avatar 2021Švédi Avatar vypustili do sveta ďalší digitálny singel. Tentokrát je to skladba Cruel And Unusual.

avatar Cruel cover

Predošlé single:

Linky:
https://www.avatarmetal.com/
https://www.facebook.com/avatarmetal/
https://www.instagram.com/avatarmetal/
https://twitter.com/AVATARmetal/

Zdroj: https://lnk.sk/kxn1

Freebird – nový singel

28.12.2021

freebird 2021Po dlhšej dobe sa sereďská hard rocková kapela Freebird zobudila z dlhej hibernácie. Do sveta vypustili nový singel Digitálny heroín.

Zatiaľ na konte majú jediný album Vzlet 2014. No čoskoro vyjde jeho nasledovník.

Samotnému vydaniu môžete pomôcť aj vy:

  • Cez bandcamp s PayPal platbou na tomto linku. Takouto formou kúpy získate tiež prístup k digitálnemu downloadu vo WAV kvalite a neobmedzený stream v bandcamp aplikácii.
  • Mailom na kapela.freebird@gmail.com alebo správou na ich Facebook, kde uvediete počet kusov a svoju adresu. Obratom obdržíte IBAN účtu a dohodnete si podmienky zaslania/osobného odberu.

Linky:
https://freebirdsvk.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/kapelafreebird
https://bandzone.cz/freebird/
https://www.youtube.com/channel/UCIZAXnAY5Y88tJ96BSOYDaw/

Zdroj: Tomáš Racko

Vychází raritní živák teplických F.P.B. – Rockfest Live 1986

27.12.2021

F.P.B. Rockfest coverTeplická kapela F.P.B. byla unikátním úkazem na československé punkové scéně. Od svých počátků v roce 1980 se držela vlastního stylu a neotřelým přístupem se vymykala většině tehdejší žánrových kapel. F.P.B. totiž často čerpali z nekonečné studnice hudebních nápadů mimo stylové mantinely. Nebáli se jít dál, bořit hranice.

Poeticky pojaté texty i zhudebněné básně v kombinaci s precizně odehranou pestrou hudební složkou jsou tím nejkvalitnějším, co u nás v té době vzniklo. Krom české alternativy se inspirací pro F.P.B. staly i rané britské punkové kapely a skupiny z hnutí Rock in oppossition (např. Pere Ubu, The Residents).

PHR Records v rámci své řady živých záznamů aktuálně vydává na vinylu koncert F.P.B. z roku 1986. Jedná se o záznam z prvního ročníku Rockfestu, nejdůležitější československé přehlídky rockových kapel. F.P.B. zde odehráli jeden z nejlepší koncertů své kariéry.

Kapela byla v té době na svém vrcholu. Precizní energický set sestavený z nejznámějších skladeb vlastně nenechává posluchače ani na chvíli přemýšlet o opaku. Paradoxně se ale jednalo o jeden z posledních koncertů F.P.B. v původní sestavě.

Krátce po Rockfestu se hlavní postava kapely – Mira Wanek rozhodl naplno věnovat nové kapele Už Jsme Doma, kam jej záhy následoval i kytarista Romek Hanzlík.

Album vychází v nákladu 300 kusů u PHR Records.

www.phr.cz
https://papagajuvhlasatelrecords.bandcamp.com/album/rockfest-live-1986

Tlačová správa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *