Cannibal Corpse – Chaos Horrific

cannibal corpse chaos cover

cannibal corpse chaos coverSvetoznáma obsluha bitúnku Cannibal Corpse vydala v septembri svoj šestnásty štúdiový album Chaos Horrific.

Americká deathmetalová legenda vznikla v roku 1988 v newyorskom štáte Buffalo. Sú považovaní za veľmi dôležité meno a zároveň za jednu z najúspešnejších kapiel tohto žánru, ktorej legendárny status je navždy pevne zabetónovaný v sieni slávy kovu smrti.

Strašný bordel

Nový album sa nesie v klasickom, ale technicky prepracovanom dizajne, ktorý sa topí v krvi starej a novej školy death metalu. Kanibali sa však neustále snažia posúvať hranice ničivého hluku, takže prvky prekvapenia a skvelé riffy u nich ešte nevymizli.

Presvedčí vás o tom hneď úvodná skladba Overlords of Violence, Summoned for Sacrifice, Vengeful Invasion, Pestilential Rictus, či Pitchfork Impalement. Titulná Chaos Horrific bude hitom na koncertoch. Album uzatvára ,meshuggah-ovská’ Drain You Empty.

Cannibal Corpse opäť zložili ďalšie brilantné ódy na temnú stránku ľudstva. Je to liečenie pre milovníkov extrémnych metalových kúpeľov. Obaly ich albumov a texty, ktoré vo veľkej miere čerpajú z hororovej fikcie, pôsobia veľmi kontroverzne.

Viaceré krajiny im zakázali koncertovať a predávať ich nahrávky. Ani teraz to nie je inak. Názvy skladieb a texty sú však také prehnané a krv tak očividne falošná, že to
všetko nemôžete brať vážne.

Kto by zabudol na ich ,medailónik’ z roku 1994, ktorý priniesol názov Cannibal Corpse na krátky čas do oka mainstreamu vo filme Jima Carreyho „Ace Ventura: Pet Detective“.

Verdikt

Koncept Chaos Horrific je jasný, invázia chorých zombie. Desať krutých drahokamov sa na nič nehrá. Je to death metal, ktorý má baviť ostrieľaných fans so zmyslom pre morbídny humor.

Lineup:

  • George “Corpsegrinder” Fisher – spev
  • Rob Barrett – gitary
  • Erik Rutan – gitary, doprovodný vokál
  • Alex Webster – basa
  • Paul Mazurkiewicz – bicie

Tracklist:

  1. Overlords of Violence
  2. Frenzied Feeding
  3. Summoned for Sacrifice
  4. Blood Blind
  5. Vengeful Invasion
  6. Chaos Horrific
  7. Fracture and Refracture
  8. Pitchfork Impalement
  9. Pestilential Rictus
  10. Drain You Empty

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: Metal Blade Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.cannibalcorpse.net/
https://www.facebook.com/cannibalcorpse/
https://www.instagram.com/cannibalcorpseofficial/
https://www.youtube.com/user/cannibalcorpse/

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *