Novinky z prostredia interpretov Sabaton, Dark Funeral, Bruce Dickinson, Poetry in Telegrams

Sabaton zverejnili druhý singel z chystaného albumu The War to End All Wars

7.1.2022

sabaton 2021The War to End All Wars od švédskych Sabaton patrí medzi najočakávanejšie albumy tohto roka. Dátum vydania je stanovený na 4. marca.

Sabaton The War 2021

Tracklist:

  1. Sarajevo
  2. Stormtroopers
  3. Dreadnought
  4. The Unkillable Soldier
  5. Soldier of Heaven
  6. Hellfighters
  7. Race to the Sea
  8. Lady of the Dark
  9. The Valley of Death
  10. Christmas Truce
  11. Versailles

Druhým singlom je skladba Soldier of Heaven

,,Po Christmas Truce tú mame ďalšiu skladbu, ktorá ukazuje pestrosť nášho albumu. Pri úvodných ,,listening sessions“ ju mnoho ľudí označilo ako topku a vieme, že na koncertoch to bude pecka…” – povedal basák Pär Sundström.

Prvý singel:
Christmas Truce: https://youtu.be/HPdHkHslFIU

Linky:
http://www.sabaton.net/
https://www.facebook.com/sabaton/?fref=ts
https://www.instagram.com/sabatonofficial/
https://www.youtube.com/channel/UCjQhd1APsd5NQhiVZV7GYzg

Zdroj: NUCLEAR BLAST – Leoni Dowidat

Dark Funeral – prvý singel z chystaného albumu

7.1.2022

Dark Funeral 2022Pionieri švédskeho black metalu Dark Funeral zverejnili videoklip k piesni Let The Devil In, prvému singlu z chystaného albumu We Are The Apocalypse, ktorý bude vydaný 18. marca. Celé to zastrešia Century Media.

Dark Funeral We Are cover

Tracklist:

  1. Nightfall
  2. Let The Devil In
  3. When Our Vengeance Is Done
  4. Nosferatu
  5. When I’m Gone
  6. Beyond The Grave
  7. A Beast To Praise
  8. Leviathan
  9. We Are The Apocalypse

O samotné video sa postarali Grupa13.

,,Je pre nás potešením ponúknuť vám prvú ochutnávku z nášho pripravovaného albumu. Možno Let The Devil In je trochu iná skladba, na aké ste od nás zvyknutí, ale stále si drží tú pravú temnotu a ducha Dark Funeral.” – uviedol gitarista Lord Ahriman.

Linky:
https://www.darkfuneral.se
https://www.facebook.com/darkfuneral
https://www.instagram.com/darkfuneralofficial
https://www.youtube.com/darkfuneral

Zdroj: News | HEAD OF PR, Foto: Bartosz Szydlowski

Bruce Dickinson – chystaný sólo album

5.1.2022

Bruce Dickinson 2022V nedávnom rozhovore pre Loudwire, spevák Iron Maiden – Bruce Dickinson prezradil, že ma v pláne nadviazať na svoj posledný sólo album Tyrany Of Souls (2005).

Podľa jeho slov jeho najbližším plánom je odcestovať do USA so svojou one man show. Po jej konci začne pracovať na svojom sólo albume.

,,Ľahnem si na pár dni do tmavej miestnosti, zotavím sa z turné. Potom sa začnem sústrediť na spev a pôjdem pokecať s dlhoročným spolupracovníkom Royom Z. Máme množstvo materiálu, ale musíme to trochu lepšie zorganizovať..– povedal Bruce o svojich plánoch.

Linky:
https://screamforme.com/
https://soundcloud.com/brucedickinsonofficial/

Zdroj: https://lnk.sk/dzou, Foto: https://lnk.sk/qkp1Campus Party Brazília, Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic, Wikimedia

POETRY IN TELEGRAMS: Chcel som, aby sa Gil Sharone v piesni The Crowds odviazal

7.1.2022

Projekt POETRY IN TELEGRAMS sa pripomína tretím singlom z EP Trivial Optical Tricks. Pieseň The Crowds nahralo duo Štefeček (gitara, spev) – Sharone (bicie) a netradičné video k nej natočil/zostrihal Peter Čermák. Ide o akúsi kaleidoskopickú koláž, v súčasnosti populárny „visualizer“.

Johny Štefeček k pesničke dodáva: „Chcel som, aby sa Gil v závere The Crowds odviazal a hral, čo len chce. Vo finále z toho vzniklo niečo ako voľná bubenícka jazda a song má takmer noise-rockovú príchuť.“

Gil Sharone sa aktuálne pripravuje na turné s Jerrym Cantrellom (gitarista Alice in Chains) a v minulosti bol bubeníkom mnohých ďalších osobností svetového rocku, napr. Marilyna Mansona alebo China Morena (Team Sleep).

Koncom minulého roka vyšli postupne dva single Poetry in Telegrams: Boiling Alive (videoklip s Evou Kučíkovou v hlavnej úlohe) a Something/Anything (lyric video). Hlavou medzinárodného projektu je Johny Štefeček.

Na predchádzajúcich štyroch minialbumoch spolupracoval s menami ako Thomas Lang (AUT/USA), Marco Minnemann (GER/USA) či Jørgen Munkeby (NOR).

EP Melancholy a I, Koheleth boli nominované na Radio_Head Awards, obe v kategórii album roka Hard & Heavy.

Nahrávky vznikajú v Grapow Studios, pod taktovkou nemeckého producenta Rolanda Grapowa. Viac informácií k novému CD i k predchádzajúcim albumom získate na oficiálnej webovej stránke www.poetryintelegrams.com. Piesne si môžete vypočuť na Bandcampe https://bit.ly/3wT5eCE i na všetkých zásadných streamovacích službách.

Tlačová správa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *