Novinky z prostriedia interpretov The Gathering, Dark Funeral, BigBoss, Nerium

The Gathering zverejnili prvý singel z chystaného albumu

10.2.2022

the gathering29. apríla vydajú holandsko/nórski The Gathering nový album Beautiful Distortion. V rovnaký deň vyjde aj EPčko Interference. Celé to zastreší vydavateľstvo Psychonaut Records.

Posledná platňa tejto kapely – Afterwords vyšla ešte v 2013-tom.

the gathering beautiful cover

the gathering interference cover

Tracklist Beautiful Distortion:

  1. In Colour
  2. When We Fall
  3. Grounded
  4. We Rise
  5. Black Is Magnified
  6. Weightless
  7. Pulse of Life
  8. On Delay

Tracklist Interference:

  1. Stronger
  2. Disconnect
  3. How to Measure a Planet? (live in Paris 2019)

Druhým singlom je skladba We Rise:

Speváčka Silje Wergeland o chystanom albume uviedla: ,,Chceli sme, aby artwork a názov odrážali časy, v ktorých sme sa nachádzali – pandémia, snaha o kreativitu v izolácii, všetky naše každodenné boje v súkromnom živote a vzťahoch a to, že sa nemôžete stretávať osobne“

Prvý singel:
In Colour: https://youtu.be/kysho1WO2dY

Linky:
https://gathering.nl/
https://www.facebook.com/thegatheringofficial/
https://www.instagram.com/thegatheringband/
https://www.youtube.com/user/TheGatheringband/

Zdroj: https://lnk.sk/qxc9

Dark Funeral – druhý singel z chystaného albumu

8.2.2022

Dark Funeral 2022Aj švédski blackoši Dark Funeral zverejnili druhý singel z chystanej nahrávky. We Are the Apocalypse vyjde 18. marca pod vydavateľstvom Century Media.

Dark Funeral We Are cover

Tracklist:

  1. Nightfall
  2. Let The Devil In
  3. When Our Vengeance Is Done
  4. Nosferatu
  5. When I’m Gone
  6. Beyond The Grave
  7. A Beast To Praise
  8. Leviathan
  9. We Are The Apocalypse

Prvý singel:
Let the Devil In: https://youtu.be/JCN8qkWVu1w

Linky:
https://www.darkfuneral.se
https://www.facebook.com/darkfuneral
https://www.instagram.com/darkfuneralofficial
https://www.youtube.com/darkfuneral

Zdroj: News | HEAD OF PR, Foto: Bartosz Szydlowski

BigBoss slaví sedmdesátiny! MetalGate při té příležitosti vydává box s jeho sólovými nahrávkami, má název Pentagrammaton

8.2.2022

big boss metalJiří BigBoss Valter je bezesporu legendou české metalové scény. Byť se proslavil především jako frontman brněnských Root, věnoval se i jiným hudebním aktivitám, mezi nimiž nechyběly ani sólové desky. A právě ty nyní vychází u pražských MetalGate ve sběratelské kolekci nazvané Pentagrammaton. Děje se tak v rámci BigBossových sedmdesátin!

„Sedmdesátiny jsou významné životní jubileum, které si žádá něco speciálního. Kompletní reedice Mistrových sólových nahrávek nám přišla jako skvělý nápad, protože některá CD již nejsou dostupná, přičemž je po nich mezi fanoušky poptávka. Zároveň je bezesporu fajn mít takto všechno pod jednou střechou,“ uvádí Ondřej Šmejkal z MetalGatu.

Komplet vychází ve formě boxu, do kterého jsou vloženy pošetky s CD. Celkem zahrnuje pět alb na šesti discích (jelikož Collection Of Black Roses/Sbírka černých růží je dvojalbum). Desky mají původní zvuk, změnou ovšem prošlo jejich grafické zpracování, a to tak, aby celá kolekce měla jednotnou vizuální podobu.

bigboss pentagrammaton box

Nechybí obsáhlý booklet s texty a informacemi. Autorem nové grafiky je Ondřej Šmejkal.

BigBossovy sólovky ukazují tohoto výrazného zpěváka v poněkud jiném světle, než jak ho fanoušci znají z domovských Root. Na svých albech je více zadumaný, melancholický, baladický a plný emocí.

Zároveň je třeba upozornit, že byť převažuje výše zmíněné, i pod vlastní značkou dokázal vypustit metalové démony, a to konkrétně na albu Belial´s Wind z roku 1998. Procházka po jeho sólové cestě je tak velmi rozmanitá a vzrušující!

Sólová kariéra BigBosse odstartovala v roce 1994 debutem Q7. O čtyři roky později následovalo zmíněné Belial´s Wind. Začátkem nového tisíciletí se BigBoss věnoval vedle Root kapele Equirhodont, takže čas na sólovou nahrávku nastal až v roce 2008, kdy vyšlo album Doomy Ballads.

Opět následovala dlouhá pauza, kterou v roce 2017 ukončila Sbírka černých růží. Prozatím poslední deska Než zemřu je z roku 2019.

Komplet Pentagrammaton si můžete objednat na www.metalgate-eshop.cz.

Tlačová správa

První videoklip death metalové kapely Nerium, Mír

8.2.2022

Death metalová kapela Nerium z Mladé Boleslavi vydává svůj první videoklip k novému singlu Mír.

V sépiově laděném klipu dochází ke střetu členů kapely ve hře s vojáčky, který se prolíná se záběry z 2. světové války. Text blahořečí mír a apeluje na jeho zachování, nebo “všichni chcípnem”. To vše za doprovodu nekompromisního death metalu

Kapela klip vytvořila vlastní silou s pomocí kytaristy Aleše z nové mladoboleslavské kapely The Apophis, který dělal kameramana. Vše ostatní bylo v režii kapely Nerium. Píseň Mír zaznamenal, zmixoval a zmástroval jejich kytarista a zakladatel kapely Miras. Režii, scénář a produkci má na svědomí zpěvák Conan (Honza), který pro klip sháněl i prostory.

“Kvůli náhlý covidový karanténě na původně domluveným místě jsem ještě hodinu před natáčením sháněl místnost, ve který to spáchat!” Říká Conan.

Klip je kritikou nejenom současných událostí na východě Evropy, ale i celkové názorové polarizace, která panuje napříč společností.

Kapela vznikla před sedmi lety ve městě Mladá Boleslav. Začínala jako klasická „garážovka“.

“V družstevní garáži nešla zařídit elektřina, tak sme to vyřešili benzínovou centrálou, kterou nám pak místní, když jsme byli my zalezlí uvnitř a centrála venku, vypínali a utíkali. To byly časy!“ Směje se zakladatel kapely, Miras.

Kapela se v průběhu působnosti potýkala s mnohými nešvary, jako jsou zranění a změny členů. V současnosti je v kapele kytarista Miras, zpěváci Conan a Chobot (David), bubeník Doubas (Martin) a basák Bred (Honza).

Kapelu můžete spatřit na lokálních undergroundových akcích nebo v pražských klubech, jako jsou například Modrá Vopice nebo CrossClub – v CrossClubu kapela vystoupí 29. března! Na příležitost zahrát si na větším festivalu, kapela netrpělivě čeká.

„V nejbližší době začneme s dalšíma kapelama z okolí Mladý Boleslavi pořádat našlapaný akce v místních klubech, na který musíte dorazit!“ dodává zpěvák Chobot.

Kapelu můžete kontaktovat jednoduše přes tento email: bandnerium@gmail.com

Tlačová správa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *