Ken Hensley – Proud Words On A Dusty Shelf

ken hensley proud cover

ken hensley proud coverUž je to viac ako rok, čo zomrel zakladajúci člen kultovej kapely Uriah Heep – Ken Hensley. Avšak popri Uriah stihol vydať aj viacero dobrých sólových platní.

Prvá Proud Words On A Dusty Shelf vznikla v čase, keď si kapela užívala najúspešnejšie obdobie po vydaní albumov Demons and Wizards a The Magician’s birthday, kde Hensley urobil prakticky celý materiál.

Autorský pretlak

Jeho tvorba však bola taká plodná, že sa mu začali skladby vŕšiť. Niektoré kapele neponúkol a niečo M. Box a spol. odmietli. A ako som sa presvedčila sama, bola by škoda nechať na ne sadať prach.

Pri počúvaní si všimnete, že Ken nebol len skvelý multiinštrumentalista, ale aj dobrý spevák.

Pohodová muzika 

Desať výborných, dnes sa dá povedať nadčasových, skladieb začína bluesovou gitarou a aj ostatné piesne pokračujú v podobnom pohodovom duchu..

Príjemné, húpavé melódie a Kenov emotívny hlas okamžite dostanú človeka do správnej nálady. Chytľavé gitarové sóla, slušný basový podklad a bicie, bez ktorých by to nebolo ono, robia z tejto platne fakt parádny zážitok.

Pre mňa je úplnou topkou Rain, ale zlú vec tu jednoducho nenájdete. Táto muzika nestratila nič na kvalite ani na výpovednej hodnote. A je jedno, či máte dvadsať alebo sto, stačí, ak máte radi dobrú hudbu.

Pri sledovaní mi napadlo len jedno, ak toto vzniklo pred päťdesiatimi rokmi, chcela by som tam byť.

Verdikt

Proud Words On A Dusty Shelf je akoby strateným albumom Uriah Heep a zároveň sólovým vyhlásením Kena Hensleyho, ktoré ponúka niečo trochu iné, no úplne známe. Album preto úhľadne zapadá do vtedajšieho smerovania kapely. A určite stojí za vypočutie.

Lineup:

  • Ken Hensley – spev, nástroje
  • Gary Thain – basa
  • Dave Paul – basa
  • Lee Kerslake – bicie

Tracklist:

  1. When Evening Comes
  2. From Time To Time
  3. King Without A Throne
  4. Rain
  5. Proud Words
  6. Fortune
  7. Black-Hearted Lady
  8. Go Down
  9. Cold Autumn Sunday
  10. The Last Time

Rok vydania:1973

Vydavateľstvo: Bronze

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.ken-hensley.com/
https://www.facebook.com/officialkenhensley/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *