Novinky z prostredia interpretov Rex Brown, Edenbridge, Obšar, Eufory

Spoločný projekt ex basáka Pantery Rexa Browna a gitaristu Judas Priest Richieho Faulknera

5.3.2022

Rex Brown Richie Faulkner 2022V nedávnom rozhovore pre Tone-Talk, bývalý basák legendárnej kapely Pantera dostal otázku, či existujú gitaristi, s ktorými by chcel ešte spolupracovať.

Odpovedal:

,,Urobil som spoločnú nahrávku s Richiem Faulknerom (Judas Priest). Richie a ja sme sa stali veľmi dobrými priateľmi. Daná nahrávka je naozaj progresívna, heavy a cool. Richie hrá veľmi melodicky a spolupracoval s nami aj bubeník (Johnny Kelly), ktorý hral na mojom prvom sólo albume (Smoke on This… – 2017)…“

Kedy bude daná nahrávka vydaná?

,,Neviem, kedy to vyjde. Chalani (Priest) sú stále na turné“ – uviedol Rex.

Linky:
http://richiefaulkner.com/
https://www.facebook.com/rexbrown/
https://www.instagram.com/falconfaulkner/
https://www.facebook.com/richie.faulkner1
https://www.instagram.com/rexbrownofficial/

Zdroj: https://lnk.sk/eipp, Foto: Encyclopaedia Metallum

Edenbridge – zmluva s AFM Records

1.3.2022

edenbridge 2022Rakúski symfonici Edenbrdige podpísali zmluvu s vydavateľstvom AFM Records.

,,Je pre nás potešením, že sa môžeme pridať do stajne AFM Records.“ hovorí gitarista Edenbridge Lanvall.

Ďalej dodáva: ,,Za posledných 15 rokov sme boli dvakrát v kontakte, ale teraz nastal ten správny čas spojiť sily. Veríme, že s týmto mladým tímom sa môžeme posunúť k novým hraniciam.“

Generálny riaditeľ AFM Records Nils Wasko hovorí:

,,Edenbridge sú v súčasnosti jednou z top symfonicko-metalových formácii. Svojou energiou a nasadením dokonale zapadajú k AFM Records. Tešíme sa, že kapelu posunieme na nový level.“

Ďalšie info zverejní kapela čoskoro.

Linky:
https://www.edenbridge.org/
https://www.facebook.com/EdenbridgeOfficial/
https://www.instagram.com/edenbridgeofficial/
https://www.afm-records.de/

Zdroj: Mona Miluski – All Noir

Obšar – nový album

4.3.2022

obsar 2022Slovenská folk-black metalová kapela Obšar, ktorej členmi sú ľudia zo Svidníka a Prešova vydala nový album Počornily horŷ, počornily lisŷ.

obšar Počornily cover

Tracklist:

  1. Album
  2. Počornily horŷ, počornily lisŷ
  3. E-nhet
  4. Bilyj bŷk
  5. Červene sonce
  6. Porožni vik
  7. Anti
  8. Pid javorinou
  9. Dirava studňa
  10. Dovhŷ tŷni

Ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/obsharband/
https://bandzone.cz/obshar/
https://obshar.bandcamp.com/

Zdroj: Obšar, Cover: Tomáš Olijár

EUFORY vydávajú ďalší song z pripravovaného nového CD

28.2.2022

EUFORY 2022Od vydania vydareného duetu Schizofrénia s legendárnou TANJOU prešlo už päť mesiacov a vychádzajúca slovenská hviezda power/heavymetalu EUFORY otvára nový rok ďalšou novinkou.

Čakanie na svoj tretí štúdiový album sa martinská kapela rozhodla fanúšikom skrátiť v poradí druhým singlom Promise Of Tomorrow.

Pieseň sa zaoberá vážnou témou vojnových konfliktov

Eufory v texte podčiarkujú ich bezvýznamnosť a poukazujú na to, že je úplne jedno kto vo vojnovom konflikte zvíťazí a kto je na strane porazených. Žiadna strana, ani tá víťazná, svoj cieľ i tak nikdy úplne nedosiahne a vo vzduchu tak ihneď visí ďalší konflikt.

„Vojna plodí ďalšiu vojnu,“ hovoria členovia kapely. „Treba však spojiť sily a agresorovi sa spoločne postaviť. Na svete nikdy nevládol definitívny mier a jediným prísľubom do budúcnosti zostáva len vyhliadka na ďalší vojenský konflikt.“

Každý, kto sa o muziku zaujíma a trochu sa v nej orientuje určite vie, že otázka nahratia singla, vytvorenia videa a jeho vydania nie je otázka štyroch-piatich dní.

A tak isto to je aj v tomto prípade. Dátum vydania piesne Promise Of Tomorrow bol naplánovaný dlho predtým, než nastal scenár, ktorého uskutočnenie si nikto z nás nechcel pripustiť.

Kapela Eufory vyjadruje veľkú ľútosť nad udalosťami uplynulých dní a súcití so všetkými, koho sa vojna na Ukrajine bytostne dotkla.

So skutočne silným a predovšetkým veľmi aktuálnym textom sa kapela opäť vrátila k angličtine. A ako obvykle ho doplnila kvalitnou energickou muzikou a Ľubošovým podmanivým spevom.

Ale ako členovia naposledy sľúbili, nový album bude hudobne rozmanitý a Promise Of Tomorrow to len potvrdzuje. Kým prvý singel bol heavymetalovo rytmický, ten druhý v sebe skrýva omnoho dravšie riffy a široké refrény ozvláštnené výraznými samplami.

Novinka vychádza vo forme lyric videa v réžii rovnakých ľudí ako Schizofrénia.

Vizuálna podoba pochádza z dielne Johna Kaimakamisa (spolupráca s Evergrey, Rotting Christ a pod.), produkciu a mixáž mal na starosti Adam Mičinec a mastering má opäť na svedomí Tony Lindgren (spolupráca s Amorphis, Arch Enemy, DragonForce, Powerwolf, Eluveitie a pod.)

Linky:
https://eufory.sk/
https://www.facebook.com/euforyband/
https://bandzone.cz/eufory
https://www.youtube.com/user/Euforyband

Zdroj: Štefan Dibdiak

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *