Novinky z prostredia interpretov Soilwork, Behemoth, April Weeps, Distax

Soilwork zverejnili prvý singel z chystaného albumu

13.5.2022

soilwork kapela 2022Švédski melodickí death metalisti Soilwork majú úžasné správy. Po EP-čku A Whisp of the Atlantic (2020) pre vás nachystali nový plnohodnotný album.

Jeho názov bude Övergivenheten. Dostupný bude 19. augusta a pôjde o najkomplexnejšiu a najprepracovanejšiu platňu v histórii tejto kapely.

soilwork overgivenheten cover

Tracklist:

  1. Övergivenheten
  2. Nous sommes la guerre
  3. Electric Again
  4. Valleys of Gloam
  5. Is It in Your Darkness
  6. Vultures
  7. Morgongåva / Stormfågel
  8. Death, I Hear You Calling
  9. This Godless Universe
  10. Dreams of Nowhere
  11. The Everlasting Flame
  12. Golgata
  13. Harvest Spine
  14. On the Wings of a Goddess Through Flaming Sheets of Rain

Dôkazom je aj prvý singel – titulná skladba:

Spevák Bjorn povedal:
,,Titulný song tohto albumu pravdepodobne predstavuje vrchol celej našej kariéry – vystihuje všetko, o čom sme kedy boli – cestu, niekedy tŕnistú, na ktorú sme sa vydali pred 20-timi rokmi. Môjmu srdcu je táto pieseň nesmierne blízka.“

Linky:
www.facebook.com/soilwork
www.instagram.com/soilwork
www.twitter.com/soilwork
www.soilwork.org
www.nuclearblast.de/soilwork

Zdroj: NUCLEAR BLAST Leoni Dowidat

Behemoth – ukážka z chystaného albumu

11.5.2022

behemoth kapela 2022Táto jeseň bude poriadne temná. Poľskí Behemoth 16. septembra vypustia do sveta už dvanásty album Opvs Contra Natvram.

behemoth opvs cover

Tracklist:

  1. Post-God Nirvana
  2. Malaria Vvlgata
  3. The Deathless Sun
  4. Ov My Herculean Exile
  5. Neo-Spartacvs
  6. Disinheritance
  7. Off to War!
  8. Once upon a Pale Horse
  9. Thy Becoming Eternal
  10. Versvs Christvs

O jeho kvalitách sa môžete presvedčiť zhliadnutím videa k skladbe Ov My Herculean Exile. Samotný videoklip pochádza z dielne Joa Barresiho (Nine Inch Nails, Tool, QOTSA, Alice in Chains).

Linky:
http://behemoth.pl/
https://www.facebook.com/behemoth/
https://www.instagram.com/behemoth_fanpage/

Zdroj: NUCLEAR BLAST – Leoni Dowidat, Foto: Sylwia Makris and Christian Martin Weiss

April Weeps – chystaný album

13.5.2022

april kapela 2022Po 4 rokoch od vydania kritikmi vrelo prijatého albumu „Comma“, ktorý bol pre slovenských metalových atmosferikov APRIL WEEPS vstupnou bránou k vystúpeniu na legendárnom festivale Wacken Open Air, sa kapela opäť hlási o slovo.

Tentokrát je reč o treťom radovom albume s názvom „Cataclastic“ – koncepčnom diele, ktoré v hudobno-vizuálnej forme spája geologický a psychologický svet.

Z hľadiska geologického predstavuje album galériu hornín v rôznych fázach a formách výskytu, v ktorej prostredníctvom do slov pretavených myšlienok a do hudby smerovaných pocitov ožívajú javy neživej prírody.

Z hľadiska psychologického ide o svedectvo životného príbehu jedinca narodeného do aktuálnej modernej spoločnosti, neustále bažiacej po čoraz vyšších cieľoch, tlačiacej jeho potreby do úzadia.

Jedinca, ktorý je už od narodenia ovešaný očakávaniami predošlej generácie, zachytáva dielo vo fázach hľadania sa, bojujúceho, podriaďujúceho sa, strácajúceho seba samého, až nakoniec zneživujúceho sa sťaby kameň.

A práve horniny sú tými činiteľmi, ktoré prenášajú svoj charakter neživosti, bezduchosti, bezmocnosti, a koniec koncov bezvýznamnosti do sféry ľudskej existencie.

Podarí sa znovuobjaviť podstatu bytia?

Dozvieme sa dňa 3.6.2022, kedy „Cataclastic“ vychádza. Album je pre kapelu míľnikom z viacerých hľadísk. Tým hlavným bola zmena doterajšieho zaužívaného systému tvorenia piesní, ktorý bol tentokrát otočený o 180°, a hudba tak bola tvorená do už existujúceho konceptu.

Vďaka tomu je albumový materiál veľmi rôznorodý a posúva zvuk kapely do doteraz neprebádaných sfér. Zároveň sa kapela po prvýkrát rozhodla uchopiť proces nahrávania, produkcie a vytvárania grafickej stránky albumu plne do vlastných rúk, čím sa „Cataclastic“ stáva jej autentickým vlastníctvom viac ako kedykoľvek predtým.

Jedinou pomyselnou výnimkou tejto autenticity je mastering, o ktorý sa postarala švédska špička Jens Bogren z Fascination Street Studios (KATATONIA, OPETH, DIMMU BORGIR a pod.).

april cataclastic cover

Album pozostáva z nasledujúcich piesní:

  1. Igneous
  2. Fundamental Ingressions
  3. Crossing the Waves
  4. Briolette Cut
  5. Into the Mass Flow
  6. Ruptures
  7. Cataclasis
  8. Lithos

Prvé 4 z nich už stihla kapela predstaviť na svojich sociálnych sieťach, nájdete ich však aj na všetkých streamovacích platformách, príp. na linku https://linktr.ee/aprilweeps.

Najbližšie sa kapela predstaví dňa 11.6.2022 na benefičnom festivale ANGELUS FEST, ktorý sa bude konať na banskobystrickom amfiteátri a ktorého výťažok (100% zo vstupného) bude určený pre občianske združenie „Svetielko nádeje“, pomáhajúce deťom s onkologickými ochoreniami.

Linky:
http://aprilweeps.com/sk/
https://www.facebook.com/AprilWeeps/
https://www.youtube.com/channel/UCaCHLMrgCu7dQsT0C2i2NGw
https://aprilweeps.bandcamp.com/

Tlačová správa

Distax na svém albu přináší tatranský vítr do crustových vod!

9.5.2022

distax kapela 2022Kapela Distax ze slovenského Popradu není na scéně žádným nováčkem. Od svého vzniku v roce 2011 aktivně koncertuje, ale pokud jde o nahrávky, tak si dává na čas. Přednost má rozhodně kvalita před kvantitou.

Na kontě mají Distax účast na 6-way splitu z roku 2015 a v roce 2017 vydali společné album s kolegy z kapely Concussa. Jejich novinka Božská komédia je tak prvním samostatným albem.

distax bozska cover

V kapele najdeme zkušené muzikanty, kteří svými nástroji obohacují sound v dalších punkových kapelách, mj. Diktät či Rozpor. Distax na novém albu představují promyšlený crust/punk klasického střihu se svěžím nádechem neo-crustových úderek typu Tragedy apod.

Deset skladeb zařezaných do vinylových drážek ukazuje kapelu, která není jen příslibem do budoucna, ale svou tvůrčí a energickou sílu presentuje již nyní. Nahrávka v sobě zrcadlí vše, co v kapele hudebně bujelo od roku 2015.

Návdavkem je vinyl zabalen v krásně vyvedeném obalu s reliéfní ražbou, která dává vyniknout vizuální stránce desky.

Tlačová správa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *