April Weeps – Cataclastic

april weeps cataclastic cover

april weeps cataclastic coverHudba, ktorú robí kapela April Weeps, je podľa mňa ťažko zaraditeľná. Je to trocha post-metal, trocha groove a možno aj gothic. Skrátka muzika, ktorá prekvapuje svojou rozmanitosťou a energiou.

Tretí album v rade Cataclastic vyšiel začiatkom júna a trvá 45 minút. Počas neho sa nestihnete začať nudiť, a to aj napriek dĺžke niektorých piesní. Je to pohodové, silne chytľavé a fakt zábavné.

Skvelá jazda

Perfektným vstupom do deja je atmosférická skladba Igneous. Nežná a temná zároveň, jemný úvod a potom zrýchlenie a pritvrdenie a takéto dobre načasované prechody nájdete v každej skladbe…

Na celej platni vyniká príťažlivý a skutočne variabilný Martin hlas plný emócií a do toho sa mieša super growling muzikanta N.

V hudbe sem tam zachytíte ozveny starých keltských piesní a sem tam je to až desivé. Výborné podkladové melódie, plné fantázie, krásne gitarové vyhrávky a zmeny rytmov vás dokonale pohltia.

Zvláštne obrazy

Skladby sú premyslene komplikované, viacvrstvové a pri počúvaní vždy narazíte  na niečo, čo vás zaujme.

V hlave vám piesne vytvárajú zvláštne obrazy. Sú zložité a ťažko postrehnuteľné ako fraktály, rozvetvujú sa, menia a splývajú do jedného, aby vzápätí rozvinuli celú škálu farieb. Je to ako prenikať do tajomstiev Zeme, pomaly sa ponárať do jej hlbín a objavovať stále nové a nové vrstvy.

Zhrnuté a podčiarknuté

Cataclastic je síce temný, občas riadne drsný album, ale v človeku necháva neuveriteľnú pohodu, čo znie síce ako oxymoron, ale vyskúšajte sami. Ja som si teda počúvanie fakt užívala.

Lineup:

  • N – growly
  • MARTA – vokály
  • ARCHMAGE – gitary
  • MARIO – gitary
  • THOMAS – basa
  • PITRS – bicie
  • STRONGHOLD – klávesy

Tracklist:

  1. Igneous
  2. Fundamental Ingressions
  3. Crossing the Waves
  4. Briolette Cut
  5. Into the Mass Flow
  6. Ruptures
  7. Cataclasis
  8. Lithos

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
http://aprilweeps.com/
https://www.facebook.com/AprilWeeps/
https://www.youtube.com/channel/UCaCHLMrgCu7dQsT0C2i2NGw
https://aprilweeps.bandcamp.com/

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *