Novinky z prostredia interpretov Stratovarius, Altaria, Kontinuum, Jacker’s

Po siedmych rokoch vyjde nový album fínskych Stratovarius

4.6.2022

stratovarius 2022Eternal, posledný plnohodnotný album partie okolo Tima Kotipelta, vyšiel ešte v 2015-tom. No tento rok konečne uzrie svetlo sveta jeho nástupca.

Názov novej platne bude Survive a vyjde presne 23. septembra.

stratovarius survive cover

Tracklist:

  1. Survive
  2. Demand
  3. Broken
  4. Firefly
  5. We Are Not Alone
  6. Frozen in Time
  7. World on Fire
  8. Glory Days
  9. Breakaway
  10. Before the Fall
  11. Voice of Thunder

Hudobne pôjde o materiál v štýle posledných dvoch albumov (čiže žiadne Visions ani Episode 😉 ).

Vypočujte si prvý singel – titulnú skladbu. Podľa stanoviska kapely je to dramatický song, plný drámy a emócii. Jeho posolstvom je vzdor, nádej a víťazstvo.

Linky:
http://www.stratovarius.com/
https://www.facebook.com/stratovarius
https://www.instagram.com/stratovariusofficial/

Zdroj: https://www.facebook.com/stratovarius, Foto: Tuuloksen Kapakanmäki

Altaria zverejnila druhý singel z chystaného albumu

4.6.2022

altaria band 2022Fínski melodici Altaria 8. júla potešia fanúšikov novou nahrávkou Wisdom. Celé to zastrešia Reaper Entertainment.

altaria wisdom cover 2022

Tracklist:

  1. Wisdom
  2. Without Warning
  3. Diablo Rojo
  4. Kissed by the Flames
  5. Power to Heal
  6. Sometimes
  7. Victory of Winter
  8. History of Times To Come (2022)
  9. Lost in Time
  10. Crimson Rain

Dôkazom jej kvalít je druhý singel Sometimes:

Bubeník Tony povedal: ,,Druhým singlom z nášho pripravovaného albumu Wisdom je skladba Sometimes. Je to pieseň, ktorú sme pripravovali veľmi dlho. Vždy sme si mysleli, že ma potenciál, ale nikdy sme ju nedotiahli do finálneho štádia. Počas songwritingu pre Wisdom sme sa rozhodli vyhrabať staršie nápady a dať tejto skladbe novú šancu…“

Prvý singel
Wisdom: https://youtu.be/qALrgaVkpZw

Linky:
https://www.facebook.com/altariaofficial/
https://open.spotify.com/artist/5SSKKiFbZXZeXH40mv0fsS/

Zdroj: Florian Milz

Hudebně i vizuálně podmanivý vinyl z dílny kapely Tengri! Novinka dostala název Kontinuum

3.6.2022

Pokud máte rádi alternativní rockovou muziku, která si zakládá na atmosféře a emocích, neměli byste si nechat ujít novinku pražských Tengri. Zkušení post-rockoví muzikanti natočili niternou nahrávku, kterou označují za odraz jejich životů v posledních letech. Dostala název Kontinuum a v těchto dnech vychází u vydavatelství MetalGate na sběratelsky atraktivním vinylu!

tengri kontinuum lp 2022

„LP je v provedení color-in-color, konkrétně jde o kombinaci ultra-clear a black, přičemž každá deska má svůj jedinečný vzor,“ popisuje Ondřej Šmejkal z MetalGate. O grafickou stránku se postarala výtvarnice Marie Fišerová. Její minimalistická vizualizace je postavená na monochromatických objektech a zátiších. S muzikou Tengri je v dokonalé symbióze, což už se potvrdilo před dvěma lety v případě splitka UR.

Na materiál ze zmíněného společného alba s kapelou Drom novinka navazuje i po hudební stránce. Tentokrát však chybí zpěv, Kontinuum je čistě instrumentální, kdy roli vokálu víceméně nahrazují housle. „Každý fanoušek si může při poslechu doplnit slova dle svého momentálního prožitku,“ říká baskytarista Martin a dodává: „Na splitu s Drom jsme si zpěv vyzkoušeli, a ačkoliv na našem novém LP není, neznamená to, že se v budoucnu nemůže opět na některé nahrávce objevit. Uvidíme, kam nás naše hudební cesta zavede.“

Celkem deska nabízí čtyři kompozice – Bez minulosti, Bez budoucnosti, Vědomě a V přítomnosti. Tengri je pořídili v domácím studiu. Snahou bylo kapelu zachytit tak, jak zní na koncertech, aby byly skladby co nejvíce autentické. „Kontinuum má pestrou atmosféru, některé pasáže jsou ponuré, jiné zase melancholické nebo více zasněné. Samozřejmě budeme moc rádi, když deska u posluchačů vyvolá nějakou emoci a stav mysli,“ uzavírá Martin.

Kontinuum je k dostání na www.metalgate-eshop.cz
Singel Bez Minulosti: https://youtu.be/NucTMqwCvcY

Autor: Václav Votruba

Tlačová správa

Kapela Jacker’s vydává oficiálně svůj první videoklip k singlu „Egomaniak“!

3.6.2022

jackers 2022Co se týče kapely Jacker’s, jedná se o kompletně novou formaci, která vznikla docela nedávno, a to začátkem únoru roku 2022. Když se bavíme o jednotlivých členech kapely, zakládající jádro se znalo již z původního působení – Nikolas Cejnek (kytara), Ladislav Jandrt (bicí), Miroslav Dvořák (technika a ohně) a Martin Koča (manager) – se společně rozhodli vydat novou cestou a založit si svůj vlastní hudební projekt.

Jednotlivé osazení se během času pomalu rozrůstalo a zakládající členy pak doplnili Jáchym Novák (kytara), David Baštrnák (basa) a také frontman kapely Patrik Štěpánek (zpěv). Kluci se často zobrazují na fotkách v plném osazení, neboť jak sami říkají: „Jedná se o tým a jeden bez druhého bychom nezvládli nic“.

Jacker’s po oficiálním oznámení kompletní formace kapely začali ihned pracovat na svém prvním hudebním materiálu. Velkou zajímavostí je, že co se týče hudební produkce této kapely, stojí za ní výborný zpěvák a hudebník, frontman kapely Arakain – Honza Toužimský.

„Jsme rádi, že Honza do toho s námi šel a je to pro nás obrovská pocta. Moc si toho vážíme,“ říká manager kapely Martin Koča.

A tak práce na nové tvorbě započali a my už nyní, o tři měsíce později, máme jedinečnou příležitost ochutnat jejich první single s názvem „Ego-maniak“.

Režie klipu se ujal Jirka Kobylanský, kterého kluci oslovili i na základě dřívější spolupráce, nejedná se tedy o jejich první shledání.

„Jirka je profík. Známe se z minulé spolupráce a už tehdy nám dokázal, jak schopný, co se nejenom tvorby klipu týče, je. Proto, když jsme se rozhodovali, koho na náš první videoklip oslovíme, okamžitě padla volba právě na Jirku,“ říká Ladislav.

Ostatně výsledek společné práce můžete posoudit sami

A jaké jsou plány kapely do budoucna?

„Rádi bychom se vydali cestou singlů, abychom se lidem co nejvíce přiblížili a byli tak schopni postupně poznat naši tvorbu,“ sděluje Nikolas.

„Makáme na novém materiálu, nahráváme u Honzi další pecky a doufáme, že se nám do konce roku podaří dát dohromady i naši první ofiko placku,“ dodává David. V plánu jsou samozřejmě i další překvapení. Kapela rozhodně neplánuje zahálet, naopak postupně přidávat na tempu. Jsme zvědaví, co pro nás Jacker’s ještě připraví.

„Sledujte nás na našem Facebooku nebo Instagramu a postupně se všechno dozvíte,“ uzavírá Patrik.

EVENT REPORT z natáčení klipu

KLUBOOFKA INTERVIEW

VÍCE O KAPELE NAJDETE ZDE:
Facebook: https://www.facebook.com/jackerscz
Instagram: https://www.instagram.com/jackers_cz/

Autor: Ladislav Jandrt

Tlačová správa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *