Helloween – My God-Given Right

helloween my god cover

helloween my god cover29. mája sme mali dôvod na oslavu. My God-Given Right, album nemeckých Helloween, oslávil 7 rokov.

Pre kapelu je dosť významný, keďže sa jedna o poslednú nahrávku ,,klasickej Deris éry“ (zostavy Deris, Weikath/Gerstner, Grosskopf, Löble).

Dejepisné okienko

Nahrávanie prebiehalo v štúdiu Mi Sueno StudioTenerife. Zhodou okolnosti sa na nahrávacom procese podieľali rovnakí hostia ako pri predošlom Straight Out of Hell. Produkoval ho známy Charlie Bauerfeind.

O jeho vydanie sa postaral gigant Nuclear Blast. Je to vlastne druhá platňa vydaná pod týmto labelom. Neskôr došlo k jej viacerým reedíciám a v roku 2021 N. B. vypustili do sveta jej remastrovanú podobu.

Moderný metal

Od príchodu Andiho Derisa v roku 1994. ,,Helloweeni” balansujú medzi svojim tradičným rýchlym speed metalom, hard rockom, popom a sem tam aj progressom. Zároveň sa snažia znieť moderne.

To sa im darí aj na tejto nahrávke. Niekde dajú dôraz na rýchlosť (trebárs Heroes) a dakde zas na silné refrény, vďaka čomu vznikli skvelé koncertné hity. Napríklad ako Lost in America. Podľa slov autora Andiho, za vznikom tejto piesne sa skrýva skutočná udalosť.

V ultramelodickej dvojke Battle’s Won sa zablysol samotný ,,principál Weikath“. Avšak prejavil sa tu aj hlavný nedostatok kapely – schopnosť stvoriť krásnu skladbu a nikdy ju nezahrať na koncertoch.

Užijeme si tu aj trochu temnoty vo The Swing of a Fallen World a na záver aj trochu epiky s ,,punkovou príchuťou” v podobe You, Still of War.

Ako je u ,,tekvíc“ tradíciou, na CD umiestnili aj zopár bonusových songov. Podľa môjho názoru sú kvalitné a nestratili by sa ani keby mali ,,oficiálny štatút“.

Verdikt

Kapele sa podarilo nahrať pestrý a kvalitný album. Kto má rad typický Andiho spev, rýchlosť kombinovanú s melódiami, nebude sklamaný.

Pekná rozlúčka s klasickou érou kapely.

Lineup:

  • Andi Deris – spev
  • Michael Weikath – gitary
  • Sascha Gerstner – gitary
  • Markus Grosskopf – basa
  • Dani Löble – bicie

Hostia:

  • Matthias Ulmer – klávesy
  • Billy King – doprovodné vokály
  • Olaf Senkbeil – doprovodné vokály

Tracklist:

  1. Heroes
  2. Battle’s Won
  3. My God-Given Right
  4. Stay Crazy
  5. Lost in America
  6. Russian Roulé
  7. The Swing of a Fallen World
  8. Like Everybody Else
  9. Creatures in Heaven
  10. If God Loves Rock ‘n’ Roll
  11. Living on the Edge
  12. Claws
  13. You, Still of War

Bonusy:

  • I Wish I Were There
  • Wicked Game
  • Free World

Rok vydania: 2015 (reedície: 2017, 2021)

Vydavateľstvo: Nuclear Blast

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.helloween.org/
https://www.facebook.com/helloweenofficial/
https://www.instagram.com/helloweenofficial/
https://helloween.bandcamp.com/

Hodnotenie: 5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *