Novinky z prostredia interpretov Extreme, Helloween, Bez Smokingu; Gothoom Festival

Kultoví Extreme ohlásili nový album

5.3.2021

extreme 2021Americkí rockeri Extreme čoskoro vydajú nový album. Posledný počin Saudades de Rock vydali ešte v 2008-mom. V rozhovore pre YouTube reláciu Life In Six Strings to potvrdil gitarista kapely Nuno Bettencourt.

Podľa jeho slov album je už hotový a mal byť vydaný, no prekazila to pandémia. A keďže kapela ma ,,old schol cítenie“ nechcela ho len tak zverejniť na streamovacích službách. Konkrétny termín vydania však neuviedol. Ďalej dodal aj to, že zložili množstvo skladieb.

Extreme vznikli v roku 1985. V 1996-tom prerušili činnosť, v r. 2007 došlo k reunionu.

Najviac ich preslávil hit More Than Words

Linky:
https://extreme-band.com/
https://www.facebook.com/extremeband/

Zdroj: Blabbermouth, Foto: Rubén G. Herrera, CC BY-SA 4.0, Wikimedia

Helloween – ďalšie remastrované albumy

5.3.2021

helloween deris 2021Vo vydavateľstve Nuclear Blast pokračujú vo vydávaní remastrovaných albumoch Helloweenu z ,,Deris éry”. Minulý rok znovuvydali remastre platní Unarmed (Best of 25 Anniversary), 7 Sinners, Straight Out of Hell.

Dnešný deň vyšli remastre týchto albumov:

  1. The Dark Ride (pôvodné vydanie – 2000, Nuclear Blast)
  2. Rabbit Don’t Come Easy (pôvodné vydanie – 2003, Nuclear Blast)
  3. My God-Given Right (pôvodné vydanie – 2015, Nuclear Blast)

Všetky boli vydané ako LP a digipacky.

Linky:
https://www.helloween.org/
https://www.facebook.com/helloweenofficial/
https://www.instagram.com/helloweenofficial/
https://helloween.bandcamp.com/

Zdroj: https://www.facebook.com/helloweenofficial/, Foto: reprofoto Youtube/Helloween

Bez smokingu – nový album

3.3.2021

Neudělat žádnou reklamu k vydání cédéčka znamená, že jsme jako nová kapela na českém mediálním trhu odsouzeni utonout v širých vodách internetu, jen to žbluňkne. Ale chvástat se nám příčí, takže jak na to? Oukej lidi, pojďte nás prostě podpořit a všimněte si našeho debutového alba! A proč? Třeba protože se líbí i našim manželkám.

Vypotit ze sebe nic neříkající článek o písničkách na našem albu Je mi fajn a tvrdit, jak jsou boží a že si je musíte všichni koupit… jo, to můžeme. Ale my chlapi z kapely Bez smokingu! si myslíme, že si naši posluchači nestahují muziku jen kvůli dobré reklamě. Tak to chceme zkusit upřímně.

Po několika sezónách hraní po klubech a fesťácích jsme se rozhodli, že některé věci zakonzervujeme do albíčka. Myslíme si, že se nám to povedlo dobře. Proto jsme se rozhodli nabídnout ho veřejně. Oslovili jsme za tím účelem největší český vydavatelský dům Supraphon, kde nás neposlali k šípku, ale nabídli nám svou službu Prodejhudbu.cz.

K jádru pudla

Album Je mi fajn vychází hlavně online a obsahuje 8 songů, z toho dva si myslíme, že mají potenciál oslovit i rádia. Tak jsme jimi celé album zarámovali – první věc Je mi fajn je pohodová písnička, která má člověku nakopnout náladu. Zkušenosti vypozorované od manželek praví, že to funguje. Osmá písnička Ještě lítám je povzdech stárnoucího kytaristy nad rozlitým kafem. Její tklivé kytarové riffy se člověku zavrtají pod kůži a už se nepustí.

Kromě těchto dvou pecek dotváří mozaiku humorné písničky o holkách Nová šéfová a Ferda mravenec, smutné písničky o holkách Až se ráno probudím a Roboti, jednen komický shopaholický song Slušný gatě a zpověď z čekárny u stomatologa Bolavý zuby. Fajnšmekři mohou zkusit odhalit v našich textech odkazy na Járu Cimrmana a Karla Čapka.

Teď přichází chvilka reklamy. Tady je odkaz, kde si naše album můžete stáhnout online, a to buď v celku, anebo po jednotlivých skladbách. www.supraphonline.cz/album/615832-je-mi-fajn

Není to ale jediné místo na netu, kde by mělo být k dostání. Seženete ho na iTunes, Spotify, MusicJetu nebo třeba Google Play a dalších hudebních serverech. Tak ho snad neminete.

Co dodat?

Budeme rádi za každého posluchače, který si některý náš song koupí nebo ho třeba opatří manželce jako dárek. Jestli si děláme iluze ohledně prodeje, je dobrá otázka. Těžko říct – doufáme, že nám výdělky zaplatí pár měsíců ve zkušebně. Kdyby se vrátily náklady na výrobu albíčka, byla by to pecka. No a frontman by chtěl pod stromeček novýho Fendera.

Jsme parta pěti kluků a hrajeme rockově. Dvě třetiny repertoáru, který čítá kolem čtyřiceti songů, tvoří naše vlastní skladby. Covery (ovšem s autorskými českými texty) hrajeme například od kapel Metallica, ZZ Top a Midnight Oil – to jen pro orientaci, co se od nás dá zhruba očekávat.

Album: Je mi fajn
Kapela: Bez smokingu!
Datum vydání: 22. 2. 2021
Distribuce: Prodejhudbu.cz
Online ke stažení: www.supraphonline.cz/album/615832-je-mi-fajn
Další info: facebook.com/bezsmokingu
Videanimace písně Nová šéfová: https://www.youtube.com/watch?v=VjVBWDZ1QFg&feature=youtu.be

Tlačová správa

Odklad festivalu Gothoom open air fest

5.3.2021

Kvôli pretrvávajúcej sa ani tento rok neuskutoční známy letná edícia známeho slovenského metalového festivalu Gothoom open air fest.

,,Priatelia neviem ako začať. Všetci bojujeme už druhý rok s dvomi nepriateľmi a to nepriateľom číslo 1. Corona vírusom a s nepriateľom číslo 2. Ľudskou hlúposťou našej vlády !!! Snažil som sa čakať na toto rozhodnutie čo najdlhšie ale viac sa už nedá, pretože aj vy máte právo vedieť na čom spolu sme. Festival sa neuskutoční kvôli :

1. Vládnym opatreniam-chaotické riešenie korona krízy a tým aj zákaz akýchkoľvek kultúrnych podujatí.

2. Delenie ľudí-Každý kto si kúpi lístok na festival na festival môže ísť to je jediné kritérium a deliť ľudí na zaočkovaných , testovaných a na nezaočkovaných a netestovaných na to ja nemám právo.

3. Zahraničné skupiny- Myslím , že hranice budú zatvorené pre všetky zahraničné skupiny ako aj fans . Prípadne by som musel každej skupine dať robiť PCR test čo je absolútne neuskutočniteľné.

4. Domáce skupiny- Robiť open air len pre domáce skupiny nie je v mojich silách pretože vstupné nezodpovedá skupinám , ktoré ľudia na festivale očakávajú a po ďalšie náklady na festival by boli rovnaké ako pri normálnom festivale teda oplotenie, areál + zvýšené hygienické kontroly a obmedzenia. Je len na Vás ako sa k tomu postavíte. Samozrejme ak budete chcieť vrátiť vstupné môžete o to požiadať na maili: gothoom@gothoom.com

Alebo Ak Vás môžem poprosiť ešte jeden rok to snami vydržať a počkať čo bude. Pevne verím , že ten ďalší rok sa to už uskutoční.Urobíme pre to maximum nie sme v tom sami myslím, že väčšina festivalov bude na tom rovnako. “správa z of. facebookovej stránky festivalu.

Dočkáme sa aspoň nejakej formy festivalu?

,,Na jeseň 29-30.10.2021 skúsime urobiť zimnú edíciu festivalu GOTHOOM , kde bude aj časť skupín z tohtoročného Gothoomu. Prosím udržte Nám Vašu podporu určite sa to oplatí !!!
Nový dátum festivalu GOTHOOM open air fest bude 21.7-23.7.2022. Miesto bude zverejnené po podpise zmluvy na ďalší ročník !!!!”

https://www.facebook.com/events/3526220780834149/

Zdroj: https://www.facebook.com/GothoomFest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *