Behavioral Sink – Nestmind (EP)

behavioral nestmind ep cover

behavioral nestmind ep coverMladá pražská štvorica Behavioral Sink vydala v máji svoje druhé EP s názvom Nestmind. Sformovali sa v roku 2016 a odvtedy sa zrejme hlásia k fúzii thrash/death metalcoru.

Bezohľadný a ľahostajný svet už varovali surovým EP Path Of The Reckless.

Behavioral Sink

Voľný preklad znie ,správanie skazy’. Týmto termínom definoval americký etológ John B. Calhoun kolaps v počínaní jednotlivcov, ktorý by mohol vyplynúť z masívneho preľudnenia, viedol by k rezignácii intelektu, morálnemu úpadku a zániku spoločnosti.

Vychádzal z dlhoročných pokusov s krysami, ktoré vošli do histórie ako Rat Utopia Experiment.

Brloh mysle

Od začiatku je to absolútne drsné a neľudské. Päť nových songov dýcha prepotrebnou pestrosťou. Neustále sa meniace brutálne vokály, riffy, rytmy a skvelý zvuk ma vtiahli do temnej behaviorálnej stoky. Kapela sa drží prevažne stredných temp a udržuje poslucháča v neustálom napätí. Rýchle momenty, tých by mohlo byť viac, sa objavia v skladbách Violence Outbreak a Wrong Decision.

Je to veľmi živá nahrávka po všetkých stránkach. V niektorých chvíľach mi pripomínajú akúsi tvrdšiu formu štýlu Biohazard a S.O.D. a vzápätí kvôli dávke death metalu sa mi zdá, že prežúvam pohrebné vence. Z podzemia stovežatej sa vydrala na povrch hrubá a hlučná beštia, ktorá ma pustila zo svojich pazúrov po necelých dvadsiatich minútach.

Nový počin rozhodne nie je na jedno vypočutie, získal si ma až na druhý deň. Drviaci výkon Behavioral Sink si môže podmaniť priaznivcov Machine Head, či dokonca Napalm Death.

Texty, ktoré hovoria o našich slabostiach a sebadeštrukcii boli na mňa drasticky nakričané. Verím, že o tejto kapele budeme ešte počuť.

Rozsudok

Album Nestmind môže pokojne slúžiť ako soundtrack k experimentu potkanej utópie.

Lineup:

  • Lukáš Švarc – spev, basa
  • Marek Richter – gitary, doprovodné vokály
  • Jakub Hrdlička – gitary
  • Michal Peichl – bicie

Tracklist:

  1. Half Man Half Parasite
  2. Words of Wisdom
  3. Violence Outbreak
  4. Coward
  5. Wrong Decision

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/BehavioralSinkCZ
https://www.instagram.com/behavioral.sink.band
https://bandzone.cz/behavioralsink
https://spoti.fi/3K4FFne

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *