Symphonity – Voice from the Silence

symphonity voice from cover

symphonity voice from coverPower metal je asi najobľúbenejšia odnož metalu a pôvodne česká kapela Symphonity patrí jednoznačne k tomu lepšiemu, čo tento štýl ponúka.

Do dnešných dní vydali len tri štúdiové platne (tú poslednú 20. mája 2022). Všetky mali slušnú kvalitu a vzbudili zaslúženú  pozornosť.

Debutovým albumom bol Voice from the Silence.

História

Symphonity na scéne pôsobia od roku 1994. Najprv sa nazývali Otter, no krátko nato sa premenovali na Nemesis. Pod týmto názvom vydali aj jeden album Goddess of Revenge (2003). Stále išlo o českú kapelu.

No keďže už existovalo jedno zoskupenie Nemesis (Ostrava), v 2006-tom opäť zmenili názov, tentokrát do súčasnej podoby. A nie len názov bol nový.

Pripojil sa k ním nemecký spevák Olaf Hayer, známy napr. zo sóloviek Lucu Turilliho, poprípade z vlastnej formácie Dionysus. Za bicie sa posadil Marthus, ktorý sa v rovnakom roku stal aj bubeníkom Cradle of Filth.

Epic

Spomínaná prvotina vyšla 15. augusta 2008. Ako hostia účinkujú neskorší člen tejto bandy Herbie Langhans (Beyond the Bridge, Firewind, live Avantasia) a herec Petr Kratochvíl.

Nájdete tu všetko, čo ako milovník power metalu očakávate a možno aj niečo navyše. Epické skladby vás hneď od inštrumentálneho vstupu pohltia svojou intenzitou a vy dostanete 45 minút výbornej zábavy, naplnenej solídnou a neuveriteľne chytľavou muzikou.

Nebude chýbať veľká porcia melódii a skvelé gitarové sóla. Výborný emotívny spev, majestátne refrény, energické bicie a zaujímavé aranžmány pohladia uši každého metalového fanatika. The silence(I-III) je jedna z najzimomriavkovejších vecí, čo som počula.

A ešte jeden malý bod za nádhernú bodku za albumom – Afterlife.

Texty o osamelosti a nádeji rozprávajú príbehy o dňoch, keď človek padá do tmy a ľad sa pod jeho nohami láme. Zostáva len malá šanca, že sa nájde niekto, kto mu podá pomocnú ruku a vyvedie ho z temnoty do svetla.

So smútkom však prichádza aj nádej, že kým nám nad hlavami svietia vzdialené hviezdy, stále máme dôvod kráčať ďalej.

Skúška času

Voice From Silence nestratil ani po štrnástich rokoch nič zo svojho čara. Stále je to výborná muzika. Ak kapelu nepoznáte (čo pochybujem), ale ste fanúšikom Blind Guardian, Stratovarius či Sonata Arctica, toto bude aj pre vás.

Lineup:

  • Olaf Hayer – spev
  • Libor Křivák – gitary
  • Tomáš Čelechovský – basa
  • Martin “Marthus” Škaroupka – bicie

Hostia:

  • Herbie Langhans – spev (11), doprovodné vokály
  • Petr Kratochvíl – hovorené slovo

Tracklist:

  1. La morale dell’ immorale (instrumental)
  2. Give Me Your Helping Hand
  3. Gates of Fantasy
  4. Bring Us the Light
  5. Salvation Dance
  6. The Silence – Memories (Part I) (instrumental)
  7. The Silence – In Silence Forsaken (Part II)
  8. The Silence – Relief Reverie (Part III)
  9. Searching You
  10. Evening Star
  11. Afterlife

Rok vydania: 2008

Vydavateľstvo: Limb Music

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.symphonity.com/
https://www.facebook.com/SYMPHONITY/
https://www.instagram.com/symphonity_official/
https://bandzone.cz/symphonity

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *