Rings of Saturn – Rings of Saturn

rings of saturn cover

rings of saturn coverRings of Saturn, technical deathcorová formácia z USA, vznikla v roku 2009 ako štúdiový projekt Lucasa Manna, Petra Pawlaka a Brenta Silleta.

Až v 2011-tom sa stali plnohodnotnou kapelou a hneď získali zmluvu so štúdiom Unique Leader Records. Je celkom vtipné, že v to bolo v čase, keď chalani končili školu.

Deathcore?

Štýl, ktorý hrá táto banda, je zmesou deathcoru  a syntetizátorových zvukov. Je to úžasné čisté šialenstvo, kde okrem divokej hudby dostanete aj dobré a prepracované videoklipy. Páni ho s humorom nazývajú “aliencore”.

Šialenstvo

Kapela do dnešných dní vydala 8 štúdiových albumov. Avšak najnovší je dosť špecifický. Vytvorili ho Lucas Mann a Joel Omans. Pomáhali im hostia Virginia Leo a Jake Bratrude.

Je to pol hodinový, čisto inštrumentálny počin. Všetky jeho skladby na prvé počutie pôsobia, akoby ste sedeli pri výhernom automate a bezhlavo stláčali tlačítka.

Napriek tomuto prvému dojmu je to hudba, ktorá ma za pol hodinu svojho trvania úplne dostala a zošrotovala. Asi už nikdy nebudem, čo predtým.

Páni pravdepodobne experimentovali so zvukom a možnosťami elektronickej hudby a gitary sú tu trocha zatlačené do úzadia.

Takže album znie veľmi odlišne od jeho predchodcov. Trocha viac techno a oveľa menej death, ale mne sa to páčilo. Ja som na dobré inštrumentálky celkom zaťažená a sci fi mám rada tiež.

Verdikt

Rings of Saturn  je zábava ako z Futurologického kongresu a ja si tak hovorím, ak je toto budúcnosť metalu, tuším to predýcham.

Lineup:

  • Lucas Mann – gitary, basa, programovanie bicích
  • Joel Omans – gitary

Hostia:

  • Virginia Leo – piano
  • Jake Bratrude – beaty

Tracklist:

  1. Shrine
  2. Kronos
  3. Ascending
  4. Genesis
  5. Mind Palace
  6. Sector 80
  7. Shinigami

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/RingsofSaturnband/
https://www.instagram.com/ringsofsaturnbandofficial/
https://www.youtube.com/channel/UCPy4cfNbXzQzyJv2LQURx0g/

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *